Akrobaatide pygmaeusfeather sabalennuk

Autor Adam Shiroff

Geograafiline ulatus

Piiratud Mandri-Austrailiaga, kuid on laialt levinud enamikus Ida- ja Kagu-Austraila avatud ja suletud metsades alates York Yorgist kuni Lõuna-Austrailia kagunurgani. Leitud ka siseveekogude, eriti Murray jõega seotud redgum-metsades (Ward, 1990)

  • Biogeograafilised piirkonnad
  • austraallane
    • pärismaalane

Elupaik

Akrobaadid pygmaeusleidub paljudes elupaikades. On täheldatud toitu otsimist maapinnalt, suurtest puudest ja põõsastest ning kõrgetest kõrrelistest. On täheldatud, et sulgedega purilennukid otsivad toitu kõrgmäestikus maapinnalt 40 meetri kõrgusele. Toitumise kõrgus sõltub puuliikidest ja toiduküllusest, kuid see ei sõltu aastaajast (Goldingay ja Kavanagh, 1995).


mis on rebase elupaik

  • Maapealsed bioomid
  • savann või rohumaa
  • mets

Füüsiline kirjeldus

Isaste kaalu ulatus on sarnane emaste omaga, kuid enamasti kaalusid isased kaalu rohkem. Pea ja keha pikkus on vahemikus 65-80mm ja saba pikkus vahemikus 70-80mm. Kõige tähelepanuväärsem omadusA. pygmaeuson suletaoline saba, mida ühelgi teisel imetajal pole. Selles on putuktoidulistele vihjavaid molaare, aga ka harjaotsaga keelt, mis on tüüpiline nektarisöötajale. Selle suured ettepoole suunatud silmad on mõeldud öise binokulaarse nägemise jaoks ja sellel on igal varbal suured sakilised padjad, mis aitavad siledate pindadega nakkuda.A. pygmaeussellel on mõnevõrra eenetav saba, mis tagab okste ja väikeste okste haardumise.



  • Muud füüsilised omadused
  • endotermiline
  • kahepoolne sümmeetria
  • Keskmine mass
    13 g
    0,46 untsi
    AnAge
  • Keskmine ainevahetuse kiirus baasil
    0,084 vatti
    AnAge

Paljundamine

Austraalia kaguosas paljunevad liigid juulist jaanuarini ja emased toodavad selle aja jooksul tavaliselt kaks pesakonda. Teine pesakond on eostatud sünnitusjärgse östruse ajal ja läbib embrüonaalse diapausi perioodi. Isastel on paljunemisperioodi alguses laienenud munandid ja munandimanused, kuid hooajal langus. Noori kotikesi võib olla neli või rohkem, kuid nende arv ületab harva nisade arvu, mis on neli. Kottide eluiga kestab umbes 9 nädalat, mis on selle suurusega mereloomade jaoks pikk, kuid arengujärk on koti väljumise ajal sarnane teiste kikkidega. Igast pesakonnast kaob imetamise ajal keskmiselt umbes üks poeg. Pesakonna suuruse vähenemine võib olla tingitud sellest, et naised vastavad laktatsiooni maksumusele olemasolevate ressursside tasemega. Võõrutamise ajal on isikud suured ja võivad jätkata suhtlemist oma emaga, kuid 90% mõlemast soost kaob populatsiooni hulgast kas leviku või suremuse tõttu enne küpsuse saabumist (Ward, 1990).

  • Reproduktiivsed põhifunktsioonid
  • gonohoorne / gonokhoristlik / kahekohaline (sugud eraldi)
  • seksuaalne
  • Keskmine järglaste arv
    3
    AnAge
  • Keskmine vanus seksuaalse või reproduktiivse küpsuse ajal (naine)
    Sugu: naine
    240 päeva
    AnAge
  • Keskmine vanus seksuaalse või reproduktiivse küpsuse ajal (mees)
    Sugu: mees
    365 päeva
    AnAge

Eluiga / pikaealisus

Käitumine

Pygmy Glider on tavaliselt aktiivne öösel, välja arvatud noorena kasvades. Siis nähakse emast hilisel pärastlõunal sööta või jooma. RühmadA. pygmaeuson täheldatud praktiliselt igas kättesaadavas suletud ruumis, alates õõnsatest puutüvedest kuni telefonikeskjaamadeni kuni linnupesade või varjuküllasteni. Nad moodustavad vegetatiivsed sfäärilised pesad (dreys), tavaliselt eukalüpti lehed, koor ja sõnajala kiud (Strahan, 1983). Neid on leitud kuni 20 isendiga rühmades, kuid neid ei peeta stabiilseteks kooslusteks. Arvatakse, et ema ja noore suhtlemine toimub paljude kõrgsageduslike helide ja uriiniga märgistamise kaudu. Rühmade kaupa toitumist täheldatakse tavaliselt vangistuses, kuid looduses on seda nähtud vaid üks kord (Strahan, 1983).A. pygmaeusläbib mitmepäevaseid kehahooge, alandades selle kehatemperatuuri umbes 2 kraadini. See erineb sügavast talveunest. Eelnevat magamist ei toimu ja tundub, et pikemat torporti kasutatakse ainult hädaolukordades (Jones ja Geiser, 1992).


kas maisimaod elasid

  • Põhikäitumine
  • liikuv

Suhtlus ja taju

  • Taju kanalid
  • kombatav
  • keemiline

Toiduharjumused

Suurem osa selle liigi toitumiskäitumisest toimub eukalüptides. Nad otsivad lahtise koore ja külma lehestiku all. Lahtise koore otsimine viitab sellele, et loom toitub mee- ja lülijalgsetest, samas kui lehestiku eemaldamine viitab mannale, mesipuudele, vastsetele ja lülijalgsetele. Nektariga toitmist on nähtud (Goldingay ja Kavanagh, 1995), kuid väidetavalt toimub seda harva.

Kaitse staatus

Akrobaadid pygmaeusöeldakse, et see on levinud oma geograafilises ulatuses ja üksikelupaikades.

Muud märkused

Väidetavalt on Feathertail Glider tõenäoliselt kõige tundlikum Austraalia imetajatest puidu saagiga seotud elupaikade muutuste suhtes, mis on tingitud nende kiilide arboreaalsest eluviisist.

Kaastöötajad

Adam Shiroff (autor), Michigani ülikool-Ann Arbor.

Enim Loomad

Loe Tramea lacerata kohta loomaagentide kohta

Loe Herpestes edwardsi (India hall mongoose) kohta loomade esindajatelt

Loe Myotis daubentonii (Daubentoni myotis) kohta loomaagentidest

Loe Rallus elegansi (king-raudtee) kohta Animal Agentsist

Lugege Piranga ludoviciana (lääne tanager) kohta loomaagentidest

Loe Scarus rivulatuse (Scribblefaced papagoi) kohta Animal Agentsist