Aeromys tephromelasmust lendorav

Autor Ana Breit

Geograafiline ulatus

Musta värvi oravaid leidub Kagu-Aasias, täpsemalt Malaisia ​​poolsaarel ning Penangi, Sumatra ja Borneo saartel (Aplin, Lunde, Duckworth, Lee ja Tizard, 2013.2). Tais on teateid ka, kuid need vaatlused pole kinnitust leidnud. Kuna selles piirkonnas on mustade lendoravate populatsioone vähe uuritud, on võimalik, et vaatlused tuvastati valesti Petaurista liik (Aplin, Lunde, Duckworth, Lee ja Tizard, 2013).(Aplin jt, 2013)

  • Biogeograafilised piirkonnad
  • Idamaine
    • pärismaalane

Elupaik

Malaisia ​​ja Borneo poolsaarel asuvad mustad lendoravad asustavad nii esmaseid kui ka teiseseid metsi madalikul ja mägede jalamil (Jackson, 2012). Need on sügavates metsades haruldased (Muul & Liat, 1971) ja eelistavad küpseid metsi või väheste suurte puudega raiesmikke, kuid ei kipu jääma puuvilja- ja kummiistandustesse (Humphrey & Bain, 1990). Suured puud pakuvad sellele öisele liigile potentsiaalseid pesaõõnesid. Kuna neid on leitud Malaisia ​​inimkülade lähedalt (Humphrey & Bain, 1990), arvatakse, et nad on suhteliselt kohanemisvõimelised (Aplin, Lunde, Duckworth, Lee ja Tizard, 2013).(Aplini, et al., 2013; Humphrey ja Bain, 1990; Jackson, 2012; Muul ja CKL, 1971)



  • Elupiirkonnad
  • troopiline
  • maapealne
  • Maapealsed bioomid
  • mets
  • vihmamets

Füüsiline kirjeldus

Mustad oravad on teistega võrreldes suhteliselt suured oravad . Nende kogu keha pikkus on vahemikus 255–426 mm, saba pikkus on 280–527 mm ja kaal 1118–150 grammi (Nowak, 1999). Libiseva pinna pindala, välja arvatud pea ja saba, on umbes 1600 ruutsentimeetrit (Thorington & Heaney, 1981). Emased kipuvad olema pisut suuremad kui meessoost kolleegid, kuid mitte märkimisväärselt (Thorington, Koprowski, Steele ja Whatton, 2012). Kaks alamliikiAeromys tefromeeladvarieeruda ainult karusnaha värvi poolestA.t. tefromeelidolles peamiselt mustanahaline jaA. t. feomeladolles peamiselt oranžikaspunane (Thorington, Koprowski, Steele ja Whatton, 2012). Pimedamates alamliikidesA.t. tefromeelid, seljapoolne karusnahk, samuti pea ja põsed kipuvad olema tumehallist kuni peaaegu mustani, seljal on veidi heledaid pleekkeid (Jackson, 2012). Võrdluseks on ventraalne pind mõlemas alamliigis üldiselt kahvatum.(Jackson, 2012; Nowak, 1999; Thorington ja Heaney, 1981; Thorington jt, 2012)

  • Muud füüsilised omadused
  • endotermiline
  • homoiotermiline
  • kahepoolne sümmeetria
  • Seksuaalne dimorfism
  • sugudele sarnaselt
  • Vahemiku mass
    1128 kuni 1250 g
    39,75 kuni 44,05 untsi
  • Vahemiku pikkus
    255 kuni 426 mm
    10.04 kuni 16.77 tolli

Paljundamine

Mustade lendoravate paaritumissüsteemidest on vähe teada. Kuigi reprodutseerimise kohta on aastal palju teavet Sciuridae , jäävad paljud öised lendoravad ja troopilised liigid suhteliselt uurimata.(Thorington jt, 2012)


sinine esikülg Amazon papagoi

Emased mustad lendoravad toodavad alati pesakonda vaid ühest noorest (Jackson, 2012). Üldiselt on lendoravatel tavaliselt väiksem pesakonna suurus, üks kuni neli poega (Thorington, Koprowski, Steele ja Whatton, 2012). Nad sigivad harva, mis viib populatsiooni aeglase muutumiseni (Humphrey & Bain, 1990).(Humphrey ja Bain, 1990; Jackson, 2012; Thorington jt, 2012)



  • Reproduktiivsed põhifunktsioonid
  • iteropaarne
  • gonohoorne / gonokhoristlik / kahekohaline (sugud eraldi)
  • seksuaalne
  • elav
  • Keskmine järglaste arv
    üks
  • Range võõrutamise vanus
    3 kuni 4 kuud
  • Keskmine aeg iseseisvumiseni
    1 aasta

Ligikaudu kolm kuni neli kuud pärast sündi on noored täielikult arenenud. Mustad oravapojad saavad vanemate hoole alt lahkuda enne üheaastaseks saamist, mis võib olla tüüpiliselt asotsiaalse liigi näitaja (Thorington, Koprowski, Steele ja Whatton, 2012).(Thorington jt, 2012)

  • Vanemate investeering
  • naiste vanemlik hooldus
  • eelväetamine
    • varustamine
    • kaitsev
      • naissoost
  • eel koorumine / sünd
    • varustamine
      • naissoost
    • kaitsev
      • naissoost
  • enne võõrutamist / põgenemist
    • varustamine
      • naissoost
    • kaitsev
      • naissoost

Eluiga / pikaealisus

Kuigi mustadest lendoravatest on vähe teada, on enamiku oravate tüüpiline pikaealisus 5–10 aastat. Paljud oravad võivad vangistuses elada kuni 20 aastat (Thorington, Koprowski, Steele ja Whatton, 2012). Mustade lendoravate populatsioonide voolavus on aeglasem kui teistel oravatel, kuna nende pesakond on väike ja paljuneb harva (Humphrey & Bain, 1990).(Humphrey ja Bain, 1990; Thorington jt, 2012)

  • Tüüpiline eluiga
    Staatus: metsik
    5–10 aastat
  • Tüüpiline eluiga
    Staatus: vangistus
    10 kuni 20 aastat

Käitumine

Selle varikatuses elava liigi käitumise kohta on vähe teada, välja arvatud see, et suurem osa selle aktiivsusest leiab aset pärast päikeseloojangut (Humphrey & Bain, 1990). Toiduks otsivate puulatvade ümber liiguvad mustad lendoravad (Nowak, 1999). Kuna nad on öösel, veedavad nad päevavalgustunde pesa kohtades puuõõnsustes (Jackson, 2012).(Humphrey ja Bain, 1990; Jackson, 2012; Nowak, 1999)



  • Põhikäitumine
  • arboreaalne
  • libiseb
  • öine
  • liikuv
  • istuv

Kodu vahemik

Kirjanduses puudub teave kodulindude suuruse kohta mustade lendoravate puhul.

Suhtlus ja taju

Mustades lendoravates suhtlemisest teateid pole avaldatud.(Thorington jt, 2012)

  • Suhtluskanalid
  • visuaalne
  • akustiline
  • keemiline
  • Muud suhtlusrežiimid
  • feromoonid
  • lõhnajäljed
  • Taju kanalid
  • visuaalne
  • kombatav
  • keemiline

Toiduharjumused

Puuviljad, pähklid ja muud taimsed toidud moodustavad suurema osa selle halvasti uuritud lendorava liigi toidust (Aplin, Lunde, Duckworth, Lee ja Tizard, 2013.2). Mustad lendoravad toituvad ka lehtedest, võrsetest ja võib-olla mõnest putukast (Humphrey & Bain, 1990). Nagu teised oravad, võivad ka nemad oma toitu vahemälus hoida. Enamik oravaid on oportunistlikud tarbitavas toidus, kuid liikide sees võib dieet muutuda spetsialiseerunumaks (Thorington, Koprowski, Steele ja Whatton, 2012).(Aplin jt, 2013; Humphrey ja Bain, 1990; Thorington jt, 2012)

  • Esmane dieet
  • kiskja
    • putuktoiduline
  • taimtoiduline
    • lehesööja
    • kokkuhoidja
    • viljatoidulised
    • ligimeelne
  • kõigesööja
  • Loomsed toidud
  • putukad
  • Taimsed toidud
  • lehed
  • seemned, terad ja pähklid
  • puu
  • Toidukäitumine
  • hoiab või salvestab toitu

Röövimine

Nagu teised lendoravad, pesitsevad valgel ajal puuõõnsustes ka mustad oravad, mis on potentsiaalsetest kiskjatest tavaliselt piisavalt maskeeritud. Röövimise mõjusid on vähe, kui mõni uurimus pole teinudAeromys tefromeelad.(Thorington jt, 2012)

Ökosüsteemi rollid

Kuigi mustade lendoravate ökosüsteemi rollidest pole teatatud, võivad nad seemneid hajutada, õisi tolmeldada või seente eoseid levitada (Thorington, Koprowski, Steele ja Whatton, 2012).(Thorington jt, 2012)

  • Ökosüsteemi mõju
  • hajutab seemneid

Majanduslik tähtsus inimeste jaoks: positiivne

Kuna mustadest lendoravatest on nii vähe teada, pole selle liigi jaoks lõplikke majanduslikke eeliseid loetletud (Aplin, Lunde, Duckworth, Lee ja Tizard, 2013).(Aplin jt, 2013; Thorington jt, 2012)

  • Positiivne mõju
  • ökoturismi
  • ravimi või ravimi allikas
  • teadus ja haridus

Majanduslik tähtsus inimestele: negatiivne

Mustadel lendoravatel ei ole teadaolevaid kahjulikke mõjusid inimestele.(Aplin jt, 2013; Thorington jt, 2012)

Kaitse staatus

IUCNi ohustatud liikide punase nimekirja kohaselt liigitatakse mustad oravad „puudulike andmetena“ (Aplin, Lunde, Duckworth, Lee ja Tizard, 2013). Kuna nad on haruldased ja on olnud nende algsest avastamisest alates, on mõned liigitanud selle liigi ohustatuks (Humphrey & Bain, 1990). Selle oravaliigi kohta on vähe teada. Mustad lendoravad ei puutu praegu kokku ühegi teadaoleva ohuga, kuid elupaiga kadumine võib tulevikus selliseks muutuda (Aplin, Lunde, Duckworth, Lee ja Tizard, 2013.2). Selle haruldase orava eelistatav elupaigatüüp madalsoometsad on tavaliselt esimesed metsad, mis koristatakse. Samuti võib kaubelda taksidermiliste alustega Aeromys (Humphrey & Bain, 1990).(Aplin jt., 2013; Humphrey ja Bain, 1990)

Muud märkused

Ehkki selle oravaliigi kohta on vähe teavet, on liikide ohtu sattumise ja kaitsmise vajaduse korral pakutud kaitsealaseid jõupingutusi. Üks kavandatud jõupingutusi on Tai lõunapoolseimate madalamate metsade kaitse. Selle piirkonna kaitse mõjutaks lisaks paljudele liikidele ka teisi liikeAeromys tefromeelad(Humphrey & Bain, 1990).

Kaastöötajad

Ana Breit (autor), Wisconsini ülikool - Stevens Point, Christopher Yahnke (toimetaja), Wisconsin-Stevens Pointi ülikool, Tanya Dewey (toimetaja), Michigani ülikool-Ann Arbor.

Enim Loomad

Loe Scaphiopus couchii (diivani labajalg) kohta loomaagentide kohta

Loe Trichys fasciculata (pika sabaga porcupine) kohta loomade esindajatelt

Loe Scalopus aquaticuse (idamutt) kohta loomaagentidest

Loe Teredo navalisest Animal Agentsist

Hexagenia limbata kohta lugege loomaagentide kohta

Loe Scandentia (puupulgad) kohta Animal Agentsist