Ailurops ursinusbear cuscus

Autor Tawny Seaton

Geograafiline ulatus

Ailurops ursinusleidub ainult Sulawesil ja Indoneesia Talaut saartel.

(George, 1987; USGS, 1996)



  • Biogeograafilised piirkonnad
  • austraallane
    • pärismaalane
  • Muud geograafilised tingimused
  • saar endeemiline

Elupaik

Ailurops ursinuson arboreal marsupial, kes elab madaliku troopiliste vihmametsade ülemises varikatuses.



(Dwiyahreni jt, 1999; Lee, 2000)

  • Elupiirkonnad
  • troopiline
  • maapealne
  • Maapealsed bioomid
  • vihmamets

Füüsiline kirjeldus

Ailurops ursinuson lühikese näo ja lühikeste karvaste kõrvadega. Pelage koosneb peenetest, karvastest karusnahast ja jämedatest karvakarvadest. Värvus varieerub mustast hallist kuni pruunini, heledama kõhu ja jäsemete otstega, varieerudes sõltuvalt looma geograafilisest asukohast ja vanusest.



Eelhõlmav, sirutamata saba on pool kogu keha pikkusest ja seda kasutatakse puude vahel liikumiseks koos esikäppadega (millel on kaks vastandlikku numbrit) ja sündaktüloossete tagajalgadega.Ailurops ursinuson kõigist falangeriinidest kõige primitiivsem, säilitades primitiivse hambumuse ja kolju tunnused.

(George, 1987; Nowak, 1997; Myers, 1999; Riiklik metsloomaliit, 2000)

  • Muud füüsilised omadused
  • endotermiline
  • kahepoolne sümmeetria
  • Keskmine mass
    7 kg
    15,42 naela
  • Keskmine mass
    7000 g
    246,70 untsi
    AnAge
  • Vahemiku pikkus
    1,2 (kõrge) m
    3,94 (kõrge) jalga

Paljundamine

Paaritumissüsteem ja käitumine pole teada.



(Hayssen jt, 1993)

Täiskasvanud naineA. ursinussünnitab üks või kaks korda aastas.

(Lee, 2000)

  • Reproduktiivsed põhifunktsioonid
  • gonohoorne / gonokhoristlik / kahekohaline (sugud eraldi)
  • seksuaalne
  • viljastamine
    • sisemine
  • elav
  • Järglaste arv vahemikus
    1 kuni 2
  • Keskmine võõrutusvanus
    8 kuud

Noored on sündinud äärmiselt altritiivses staadiumis ja jätkavad arengut ema kotis. Kaheksa kuu möödudes on areng ellujäämiseks piisav, kuigi noored jäävad emaks täiendavaks perioodiks. Millises vanuses pole teadaAilurops ursinussaavutab arenguküpsuse.

(Lee, 2000)

  • Vanemate investeering
  • altritaalne
  • naiste vanemlik hooldus

Käitumine

Ailurops ursinuskipub elama kahekaupa või kolme kuni nelja rühmana. Nad on arboreaalsed, liikudes aeglaselt puult puule, kasutades oma eelsoodumissaba ja haarates esikäpad. Suur osa päevast veedetakse puhates või magades, vähe aega pühendatakse toitmisele ja peibutamisele ning veelgi vähem sotsiaalsele suhtlemisele. On oletatud, et tegevus on levinud kogu päeva ja öö, kusjuures toitmise või muu tegevuse vahel on puhkeperioodid. Peamine toiduallikas sisaldavad lehed vähe toitaineid ja tselluloosi seedimiseks võib olla vajalik puhkeperiood.

(Dwiyahreni jt, 1999; Lee, 2000)

  • Põhikäitumine
  • liikuv

Suhtlus ja taju

  • Taju kanalid
  • kombatav
  • keemiline

Toiduharjumused

Ailurops urisinus sööb paljude erinevate puuliikide lehti, kuid kolm moodustab poole kogu dieedist. Palju eelistatakse noori lehti, ilmselt seetõttu, et neid on kergem seedida ja need sisaldavad vähem toksiine. Karukusk eelistab siiski puuvõõrikute küpseid lehti, millel on rohkem valku kui noortel lehtedel. Süüakse ka väikest kogust lilli ja küpset puuvilja (mis sisaldab rohkem valku kui küpsed viljad).

Söödud tavaliste toitude hulka kuuluvad: puulehed ( Garuga floribunda , Melia asedarach , Dracontomelum dao ), puuvõõriku lehed ( Cananga odorata , Palaquium amboinense ), valmimata viljad, õied ja pungad.

(Dwiyahreni jt, 1999; Lee, 2000)

  • Esmane dieet
  • taimtoiduline
    • lehesööja
  • Taimsed toidud
  • lehed
  • puu
  • lilled

Ökosüsteemi rollid

Ehkki peamiselt lehesööja,Ailurops ursinustarbib ka küpseid puuvilju, õisi ja pungi. Need ei ole veel lõpetanud arendustööd, mis on vajalikud teise tehase rajamiseks. Seega kipub karukuusk piirama mõne taime paljunemisvõimet.

Majanduslik tähtsus inimeste jaoks: positiivne

Kuigi liha pole eriti otsitud, on lihaA. ursinuson Indoneesia restoranides ja turgudel endiselt levinud.

(Lee, 2000)

  • Positiivne mõju
  • toit

Kaitse staatus

Nime all Phalanger ursinus ,A. ursinuson Indoneesias kaitstud staatus. Jaht ohustab seda looma vähese paljunemisvõime tõttu, eriti seetõttu, et emasloomad, kelle kotikeses on noori, võib tappa ja noored hüljata, peaaegu kindlasti surra.

(Indoneesia looduskaitseandmebaas, 2000; Riiklik metsloomaliit, 2000; Lee, 2000)

Muud märkused

Ailurops ursinuson kõigist falangeriinidest kõige primitiivsem ja plesiomorfsem ning paigutatakse seega eraldi alamperekonda Ailuropinae. Oletatakse, etA. ursinusisoleeriti Sulawesi saarel, kui saar esmakordselt tekkis miotseenis, võttes arvesse looma morfoloogilist lahknevust ülejäänud perekonnast Phalangeridae.

(Flannery jt, 1987; George, 1987)

Kaastöötajad

Tawny Seaton (autor), Michigani ülikool-Ann Arbor, Bret Weinstein (toimetaja), Michigani ülikool-Ann Arbor.


mida söövad sarlakid araabid

Enim Loomad

Loe Phoeniconaias minor (väiksem flamingo) kohta loomaagentidest

Loe Hylobates muelleri (Borneo gibbon) kohta loomade esindajatelt

Loe Sialia mexicana (lääne sinilind) kohta Animal Agentsist

Loe Cricetomys gambianuse (Gambia rott) kohta loomaagentidest

Loe Papilio polüüütide kohta loomaagentide kohta

Loe Papilio troiluse kohta loomaagentide kohta