Alcedinidaekingfishers (ka: kingfishers ja sugulased)

Autor Kari Kirschbaum

Mitmekesisus

Jäälinnud kuuluvad ordusse Coraciiformes ja perekondAlcedinidae. Jooksul Coraciiformes , on jäälindjad rühmitatud alamkordaAlkidiinid, koos väikelastega ( ToDido ) ja motod (Motmotidae).Alcedinidaehõlmab umbes 17 perekonda ja 91 liiki ning jaguneb sageli kolmeks alamsugukonnaks;Alcedininae, mis hõlmab enamikku „kalastavatest” jäälindudest,Halcyoninae, mis hõlmab peamiselt metsaaluseid, kes elavad peamiselt Austraalias, jaCerylinae, kuhu kuuluvad kõik Uue Maailma jäälinnud.

Jäälinnud on väikesed ja keskmise suurusega värvilised linnud, kellel on lühike kael, suured pead ja pikad jämedad arved. Nad elavad peamiselt troopiliste piirkondade metsastunud elupaikades, sageli vee lähedal. Vaatamata nimele pole kõik jäälindjad kalastusspetsialistid. Kui mõned liigid tarbivad peamiselt kalu, siis enamikul liikidel on spetsiifiline toitumine, mis hõlmab suurt hulka putukaid. Enamik jäälinde on monogaamsed, territoriaalsed kasvatajad, kuigi vähesed liigid paljunevad ühiselt.('Kingfishers (Alcedinidae)', 2003; Dickinson, 2003; Fry, 2003; Krueper, 2001)




aafrika kannustas kilpkonna fakte

Geograafiline ulatus

Jäälinde leidub kõigis maailma piirkondades, välja arvatud polaarpiirkondades ja mõnel ookeanisaarel. Suurem osa jäälindude liikidest on troopilised. Enamik jäälinde leidub maailma Austraalia, Aafrika ja Idamaade piirkondades, kõige rohkem on neid Austraalia piirkonnas. Ainult kuus liiki, kõik Cerylinae alamperekonda, esinevad uues maailmas.('Kingfishers (Alcedinidae)', 2003; Fry, 2003; Fry jt, 1992; Krueper, 2001)



  • Biogeograafilised piirkonnad
  • lähedane
    • pärismaalane
  • palearktiline
    • pärismaalane
  • Idamaine
    • pärismaalane
  • etiooplane
  • neotroopiline
    • pärismaalane
  • austraallane
    • pärismaalane
  • ookeanisaared
    • pärismaalane
  • Muud geograafilised tingimused
  • kosmopoliit

Elupaik

Enamik jäälindu elab metsas või avatud metsamaal, sageli vee lähedal. Umbes 44 liiki elab suletud võraga metsades (primaarsed ja sekundaarsed), 17 liiki metsas savannides ja 31 liiki vee-elupaikades, sealhulgas mererannad, mangroovisood, järved, jõed ja ojad. Üks liik elab kõrbepõõsas.

Merelindude peamised elupaiganõuded on toit ja pesapaiga kättesaadavus. Metsas elavaid liike leidub tavaliselt võrade madalamatel tasanditel, kus nad metsaalusest toitu otsivad. Veeelupaiku vajavaid jäälinde võib kõige sagedamini leida väikeste veekogude, näiteks mägivoogude, jõgede ja järvede läheduses. Enamik nõuab jahipidamiseks ka kalda lähedal asuvaid ahvenaid, kuid vähesed liigid on võimelised küttides hõljuma ja saavad toitu kuni 3 km kaugusele kaldast. Jäämäelased kaevavad pesasid muldkallastel (tavaliselt), puuõõnsustes (kas looduslikud, teiste loomade välja kaevatud või jäämäestiku kaevatud, kui puit on piisavalt mädanenud) või termiidipesades. Paljudel jäälindudel on märkimisväärne võime kohaneda erinevate elupaikadega ja nad võivad liikuda väga erinevate pesitsevate ja pesitsuseta elupaikade vahel. Jäälind elab merepinnast kõrgemal kui 2800 meetrit.('Kingfishers (Alcedinidae)', 2003; Campbell ja Lack, 1985; Clancey, 1992; Fry, 2003; Woodall, 2001)



  • Elupiirkonnad
  • mõõdukas
  • troopiline
  • maapealne
  • Maapealsed bioomid
  • savann või rohumaa
  • mets
  • vihmamets
  • nühkima metsa
  • mäed
  • Veebioomid
  • järved ja tiigid
  • jõed ja ojad
  • rannikuäärne
  • Märgalad
  • soo
  • soo
  • raamat
  • Muud elupaiga omadused
  • kaldaäärne

Füüsiline kirjeldus

Jäälind on väikeste ja keskmise suurusega (10–46 cm pikkune, 9–490 g) tikklind, kellel on suured pead, lühikesed kaelad, lühikesed jalad ja pikad jämedad arved. Neil on tavaliselt ümarad tiivad ja lühike saba, ehkki kaheksal paradiis-jäälindude liigil on pikad sabaotsad. Jäälindudel on väikesed, nõrgad, 3- või 4-varbalised jalad, mis on sündaktüülid, mis tähendab, et esivarbad on kõik mingil määral sulanud. Täiskasvanud jäälindude arve ja jalad on mustad või erepunased, oranžid või kollased ning silmad on tavaliselt tumepruunid. Jäälind on üldiselt värvikas ja julgelt tähistatud, ülal on sageli siniseid ja rohelisi ning all punase, oranži ja valge segu. Paljudel liikidel on ka kahvatu kaelarihm ja mitmel liigil on iseloomulik harja.

Jäälindude arved on kõik pikad ja paksud, kuid kujult erinevad vastavalt iga liigi söödaharjumustele. Kärbespüügiliikidel on dorsoventraalselt lamestatud arved, kalaliikidel aga külgsuunas lamedad arved. Maas toituvad liigid, sealhulgas labidaga arvestatud jäälind ( Clytoceyx rex ) on tavaliselt lühemate, üsna laiade arvetega.

Enamiku jäälindude liikide sugu on suuruse ja sulestiku poolest sarnane, ehkki mõnel liigil on selged erinevused. Näiteks on mõne paradiis-jäälinnu isaslindudel palju pikem sabavoog kui naistel. Pööratud seksuaalse suurusega dimorfism (emased, kes on meestest märgatavalt suuremad) leidub kahes suuremas kookaburra liigis, naerdes kookaburras ( Dacelo novaeguineae ) ja sinitiivalised kookaburrad ( Dacelo leachii ). Alaealised näevad tavaliselt sarnased täiskasvanutele, sulestik on pisut tuhmim ja sageli laiguline, kui täiskasvanutel on ühtlane värvus.



Nagu mototooted ja väikelapsed, on ka jäälinnul hiilgav sulestik, nad on suures osas putuktoidulised ja pesitsevad õõnsustes, mida kaevatakse sageli savikallastesse. Jäälinde eristavad pikk, paks, sirge nokk ja sulestik, mis on sagedamini sinine kui roheline.('Kingfishers (Alcedinidae)', 2003; Campbell ja Lack, 1985; Clancey, 1992; Fry, 2003; Fry jt, 1992; Krueper, 2001; Sibley ja Ahlquist, 1990; Woodall, 2001)

  • Muud füüsilised omadused
  • endotermiline
  • kahepoolne sümmeetria
  • Seksuaalne dimorfism
  • sugudele sarnaselt
  • emane suurem
  • ornamentika

Paljundamine

Kõik jäälindud on territoriaalsed. Enamik neist on ka monogaamsed ja paljud paarivad kogu elu. Kohtumine hõlmab õhust tagaajamist, individuaalseid ja ühiseid väljapanekuid ning kurameerimise toitmist. Aretuspaarid kaitsevad kindlalt territooriumi kõnede ja väljapanekute abil, mis võivad hõlmata spiraalseid lennunäidendeid või julgelt tähistatud sulestiku kuvamist, asudes territooriumil kõrgele ja pööreldes aeglaselt ümber vertikaaltelje. Jääkalamehed kaitsevad oma territooriumi aktiivselt, jälitades sissetungijaid ja vajadusel õhus rabeledes, mõnikord kukkudes maani või vette, kus võitlus jätkub. Eriti agressiivsed naabrid võivad munade torkimiseks siseneda isegi üksteise pesaõõnde. Territooriumi suurus varieerub liikide kaupa, sõltuvalt toidu rohkusest ja pesakoha olemasolust. Seal, kus pesakohti on eriti vähe, pesitsevad üksikud jäälindude liigid lahtistes kolooniates ja kaitsevad ainult pesaaugu vahetult ümbritsevat ala.

Mõned jäälindude liigid on ühistulised kasvatajad. Nendes liikides on isas- ja naispaaril üks kuni mitu „abistajat“, kes aitavad territooriumi kaitsta ja tibusid toita. Abistajad võivad olla esmased (seotud) või teisejärgulised (mitteseotud). Nad on sageli varasematest haudepoegadest pärit noored, kes võivad pesa juures mitu aastat abiks olla ja mõnel juhul võivad poegade ellujäämist dramaatiliselt suurendada. Polügaamia esineb teadaolevalt vähemalt ühel jäälindude liigil; isased harilikud jäälinnud ( Alcedo meninting ) paljunevad Venemaal sageli kuni kolm emast.('Kingfishers (Alcedinidae)', 2003; Clancey, 1992; Fry, 2003; Fry jt, 1992; Krueper, 2001; Woodall, 2001)

  • Paaritumissüsteem
  • monogaamne
  • polügüünne
  • ühistu kasvataja

Paljude jäälindude aretusbioloogia üksikasjad pole teada. Enamik uuritud jäälinde hakkab paljunema ühe aasta vanuselt ja suudab tõsta üks kuni neli haudme aastas. Emaslind muneb 2–10 (tavaliselt 3–6) valget märgistamata muna, igaüks kaalub 2–12 g. Munad munetakse umbes ühepäevase vahega ja inkubeerimine algab kas siis, kui esimene muna on munenud, või pärast seda, kui enamus mune on munenud. Alasti ja pimedad tibud kooruvad sünkroonselt liikides, kus inkubeerimine algab alles siis, kui enamik mune on munenud, või asünkroonselt liikidel, kus inkubeerimine algab esimese või teise munaga. Siblitsiid on viimases tavaline. Pesapojad põgenevad kolm kuni kaheksa nädalat pärast koorumist ja sõltuvad vanematest lisatoidu saamiseks mitu päeva kuni nädalat pärast põgenemist. Enamikus liikides sunnivad täiskasvanud isikud lõpuks oma territooriumilt lahkuma. Aretuse aeg varieerub selles perekonnas märkimisväärselt. Üldiselt paljunevad parasvöötme jäälindud kevadel ja suvel. Troopiliste piirkondade elanikud saavad saakide kõrgeima kättesaadavuse ajal paljuneda aastaringselt või hooajaliselt.

Enamik jäälinde kasvatab tavaliselt ühe poegi aastas. Soodsates tingimustes võivad mõned liigid kasvatada kuni neli haudme aastas. Mõnel juhul võib isane isegi uut pesa tunnelit kaevama hakata enne, kui eelmise siduri pojad on välja lennanud.

Jäälinnud pesitsevad kõige sagedamini mullakallastel, näiteks jõgede või järvede ääres, kuid nad kasutavad ka termiidipesi ja puuõõnesid. Muude liikide tehtud puuõõnsused, näiteks rähnid on hõlpsasti kasutatavad. Kui neid pole, kaevavad jäälinnud puidust õõnsuse (kui see on piisavalt mädanenud) või mõne muu substraadi. Isane ja naine kaevavad koos õõnsust, nokitsevad ja kraapivad kordamööda oma arvete ja jalgadega materjali. Mitmed liigid alustavad kaevamist lennates esmalt arve pinnale, mis on mõnikord surmaga lõppenud strateegia. Jäämere pesaõõnsuse tunnel võib olla kuni kolm meetrit. Õõnsuse läbimõõt on veidi suurem kui tunnelil ja see pole vooderdatud ühegi materjaliga. Pesaõõnsuste väljakaevamine võib võtta kuni nädala ja paarid kasutavad sama pesaava sageli aastaid.('Kingfishers (Alcedinidae)', 2003; Clancey, 1992; Fry, 2003; Fry jt, 1992; Krueper, 2001; Woodall, 2001)

  • Reproduktiivsed põhifunktsioonid
  • iteropaarne
  • hooajaline aretus
  • aastaringne aretus
  • gonohoorne / gonokhoristlik / kahekohaline (sugud eraldi)
  • seksuaalne
  • viljastamine
    • sisemine
  • munarakk

Nii isased kui ka emased jäälinnud inkubeerivad mune, nende koorumine võtab aega 2–4 ​​nädalat. Pesitsusetapil, mis kestab 3 kuni 8 nädalat, toidavad mõlemad vanemad noort regurgitanti ja hiljem terveid saakloomi. Pesitsusetapi viimases osas võivad vanemad iga tibu toita nii sageli kui üks kord iga 15 minuti järel. Kui pesakonnad on lendamiseks piisavalt suured, võivad vanemad paariks päevaks toitu keelata, et julgustada tibusid pesast lahkuma. Pärast tibude lendamist pakuvad vanemad lisatoitu, samal ajal kui tibud õpivad ise jahti pidama. Mõni jäälind õpetab oma poegi ka jahti pidama. Näiteks vööga jäälind ( Megaceryle alcyon ) visake surnud saak vette, et nende lapsed saaksid sukeldumist harjutada. Pärast kuni kolm nädalat kestnud täiendavat söötmist sunnivad täiskasvanud jäälindud oma poegi tavaliselt oma territooriumilt lahkuma.

Täiskasvanud jäälinnumehed ei tegele pesa sanitaartingimustega, nagu näiteks väljaheidete eemaldamine pesaõõnde. Kuna enamikul jäälindude pesadel on ainult üks väljalaskeava, võivad pesad muutuda üsna haisvaks ja sageli nakatunud tikudesse, kui tibudest ja toidujääkidest väljaheited kogunevad.('Kingfishers (Alcedinidae)', 2003; Fry jt, 1992; Krueper, 2001; Woodall, 2001)

  • Vanemate investeering
  • altritaalne
  • meeste vanemlik hooldus
  • naiste vanemlik hooldus

Eluiga / pikaealisus

Arvatakse, et jäälind on suhteliselt pikaealine, kuid ellujäämine ja pikaealisus on enamiku liikide jaoks teadmata. Arvatakse, et täiskasvanute aastane elulemus jääb vahemikku 25–55%. Harilik jäälind ( Alcedo atthis ) kuulub vanimate teadaolevate jäälindude hulka 15 aasta ja 5 kuuga. Vangistuses naerev kookaburra ( Dacelo novaeguineae ) elas samuti üle 15 aasta. Jäälinnu suremuse allikad hõlmavad röövimist, kogumist ja kokkupõrget inimese loodud ehitistega nagu aknad, tornid ja ehitamine öiste rändete ajal.(Fry, 2003; Krueper, 2001; Woodall, 2001)

Käitumine

Enamik jäälinde elab üksikute sigimispaaridena, kes kaitsevad territooriumi aastaringselt. Mitmed liigid kaitsevad oma territooriumi ulatuses, milles nad ründavad teisi liike, sealhulgas teisi linde, goannasid ( Varanus ), nirkad ( Mustela nivalis ), koerad ja kassid. Mõned liigid, näiteks merilind ( Ceyx lecontei ) ja naeravad kookaburrad ( Dacelo novaeguineae ) on ühistulised kasvatajad. Nende liikide puhul kaitsevad territooriumi koos ühisturühmad, kuhu kuuluvad pesitsuspaarid ja üks kuni mitu abistajat. Öösel tuuseldab enamik jäälinde üksi oma territooriumil ahvenatel. Inkubatsiooni ajal võivad emased inkubatsioonikambris ööbida.

Enamik liike on istuvad, kuid umbes üksikud liigid on rändavad või osaliselt rändavad. Erinevalt paljudest linnuliikidest rändavad mõned jäälinnud päeva jooksul. Kõik jäälindude liigid peale ühe on ööpäevased. Ööliik on konksu-konnaga jäälind ( Melidora macrorrhina ), mis toituvad suures osas öösel. Paljud liigid on keskpäeva kuumimas osas passiivsed.

Paljusid jäälindude liike on täheldatud suplemas, sukeldudes korduvalt vette. Jäälindud harrastavad tavaliselt sageli ja vähemalt ühel kookaburra liigil on täheldatud sipelgamist.('Kingfishers (Alcedinidae)', 2003; Fry, 2003; Krueper, 2001; Woodall, 2001)

  • Põhikäitumine
  • kärbsed
  • ööpäevane
  • öine
  • liikuv
  • rändav
  • istuv
  • aestimine
  • üksildane
  • territoriaalne
  • Sotsiaalne

Suhtlus ja taju

Jääkaluritel on väga hea nägemine ja nad sõltuvad jahipidamisel suuresti nägemisest. Nende silmadel on kaks fovea, mis võimaldavad neil oma pead kergelt pöörates väga täpselt hinnata saagi saagi kaugust. Nende silmad on eriti rikkad ka värvinägemist parandavate õlide poolest. Vähemalt üks jäälindude liik on võimeline nägema UV-valguse läheduses. Kui mõned jäälinnud sukelduvad kalade järele, katab nende silmi nikteeriv membraan. See tähendab, et need liigid peavad kalade püüdmiseks lootma oma puudutustundele, et teada saada, millal oma arve kinni panna.


ida torukujuline nahkhiir

Jääkalamehed on väga häälekad liigid, kes kasutasid kõnesid oma territooriumi reklaamimiseks ja pereliikmete vahel suhtlemiseks. Mõned jäälindude paarid kutsuvad duette ja kooperaboorade kooperatiivsed rühmad koori ja hämaruse ajal kooris. Kuigi enamiku liikide häälitsusi pole piisavalt uuritud, on neil uuritud liikidel sageli mitu erinevat häälitsust. Näiteks vööga jäälind ( Megaceryle alcyon ) kasutage sõnumite edastamiseks vähemalt kuut kõnet erinevates kombinatsioonides. Mitmed liigid tekitavad ka mittehäälseid helisid, näiteks arve ragisemine.('Kingfishers (Alcedinidae)', 2003; Fry, 2003; Woodall, 2001)

  • Suhtluskanalid
  • visuaalne
  • akustiline
  • Muud suhtlusrežiimid
  • duetid
  • refräänid
  • Taju kanalid
  • visuaalne
  • ultraviolett
  • kombatav
  • akustiline
  • keemiline

Toiduharjumused

Vaatamata selle rühma nimele ei ole kõik jäälindjad kalaspetsialistid. Paljud jäälindud on spetsiifilised kiskjad, kes on enamasti suures osas putuktoidulised ja võivad röövida maast, õhust, veest või lehestikust. Jääkalamehed on väga kohanemisvõimelised ja võtavad tavaliselt kõik võimaliku saagi. Nende toitumine võib hõlmata mitmesuguseid putukaid (sageli rohutirtsud ), roomajad ( skinks ,maod), kahepaiksed , molluskid , putukateta lülijalgsed ( sajajalgsed , tuhatjalgne,skorpionid, ämblikud , krabid), hiired ja isegi väikesed linnud. Need liigid, kes on kalaspetsialistid, hõlmavad oma toidus tavaliselt ka mõnda putukat. Ühte jäälindude liiki on nähtud raipe söömisel ja mõned liigid söövad aeg-ajalt marju või õlipalmide vilju. Jäälind võib oma keha suuruse suhtes suuri saaki võtta. Näiteks, naeravad kookaburrad võib võtta kuni ühe meetri pikkuseid madusid, kuigi saba võib nende arvest mõnda aega välja ulatuda, kuni pea ots on seeditud.


roosad haldjas armadillo lemmikloomad

Kalapüügilindid, kelle jaoks see rühm on nimetatud, võivad kalade püüdmiseks sukelduda kuni kaks meetrit veepinna alla. Mõnel on nikteeriv membraan, mis katab ja kaitseb nende silmi, kui nad vette satuvad, mis tähendab, et nad peavad enne vette sisenemist oma saagi liikumist ette nägema ja lootma oma puutetundele, et otsustada, millal nokk kinni klõpsata. Teiste jäälindude söötmise spetsialistide hulgas on ka kühveldatud jäälinde ( Clytoceyx rex ), mis kasutavad nokka maa ja lehtprahi kündmiseks, otsides vihmausse, tigu, teod, sajajalgsed jasisalikud. Punased jäälinnud ( Halcyoni koromanda ) eemaldavad Filipiinidel maateod oma kestadest, purustades need vastu metsaalusel kive. Mõni liik järgib teisi loomi (sealhulgas saarmad , platypus , kormoranid , egrets, veised või armee sipelgad ), et püüda saaki, mida nad häirivad. Mõned liigid käivad ka leekide poolt hajutatud saaklooma püüdmiseks rohutules. Kleptoparasitismi on kirjeldatud mitmel liigil; kaasa arvatud ohvrid musträstad , laulurästad , veepulgad , kullid ja puumadusid.

Suurem osa jäälindude liike küttib ahvenatelt, uurides vaikselt saaklooma ja pühkides selle üllatamiseks alla. Mõni liik otsib lendamise ajal saaki ja mõni teine ​​sööb maas. Enamik liike püüab saaki selle üllatamisega ja jälitab saaki harva mis tahes aja jooksul. Kui jäälind püüab saaklooma kätte, kannab ta selle ahvenale (sageli samale, kust ta jahtis) ja peksab nokaga saaki eseme vastu ahvenat, kuni see on piisavalt pehme, et tervena alla neelata. See preparaat eemaldab putukate jalad ja tiivad ning murrab kalade, koorikloomade ja muude saakloomade luud, kaitsvad okkad ning kestad.('Kingfishers (Alcedinidae)', 2003; Fry, 2003; Fry jt, 1992; Woodall, 2001)

  • Esmane dieet
  • kiskja
    • sööb maapealseid selgroogseid
    • kalasööja
    • putuktoiduline
    • sööb mitte putukatest lülijalgseid
    • mollusööja

Röövimine

Täiskasvanud jäälinnu röövloomade kohta on suhteliselt vähe andmeid. Jäälind on kiire lendaja ja suudab tõenäoliselt enamikust kiskjatest põgeneda. Tuntumad täiskasvanud jäälinnu kiskjad on röövlid. Pesakiskjate hulka kuuluvad rebased, naaritsad, dingod,skunkid, kährikud , šimpansid,maod, jälgige sisalikke , autojuhi sipelgad ja mangustid .

Ähvardades näivad jäälindlased kasutavat ühte kahest strateegiast; nad kas üritavad kiskjast mööda hiilida puude tagant põgenedes või vette sukelduda, või ründavad kiskjat otse, mobleerides seda seni, kuni see piirkonnast lahkub. Mõnel liigil on alternatiivsed strateegiad; kollase arvega kookaburrad tõstavad ähvardusel pea suled üles, paljastades kaks musta silma, mis meenutavad suuri silmi. Kui nad on ärevuses, võtavad noored punase seljaga kookaburrad suletud silmade ja nokaga ülespoole poosi, mis panevad nad ülalt vaadates sarnanema puu jäsemega. Jääkalamehed kaitsevad pesapiirkonda agressiivselt pesakiskjate eest, rünnates sageli sissetungijaid, sealhulgas inimesi.(Woodall, 2001)

  • Kiskjate vastased kohanemised
  • matkima

Ökosüsteemi rollid

Erinevate liikide kiskjatena mõjutavad jäälindud oma saakloomade populatsioone. Enamikku jäälindude liike ei parasiita haudeparasiidid, kuid vähesed Aafrikas on suurema ( Näidiku indikaator ) ja vähem mesinädalad ( Näitaja alaealine ).(Woodall, 2001)

Majanduslik tähtsus inimeste jaoks: positiivne

Merilinde kogutakse turistidele müügiks või nende ereda sulestiku jaoks, mida kasutatakse mõne ühiskonna traditsioonilistes kostüümides.(Woodall, 2001)

  • Positiivne mõju
  • kehaosad on väärtusliku materjali allikas

Majanduslik tähtsus inimestele: negatiivne

Jäälinnumehed võtavad mõnikord eraomanduses olevaid kalu kalakasvandustest või aiatiikidest.(Woodall, 2001)

Kaitse staatus

Suurim oht ​​jäälindude populatsioonidest seisneb nende elupaikade hävitamises või muutmises metsaraie, veekogude reostamise ja arengu tõttu. Märkimisväärne arv jäälindu tapetakse ka tulistamise, kokkupõrke autode ja ehitistega ning teiste liikidele mõeldud pestitsiidide ja mürkide juhusliku mürgitamise teel. Ehkki näib, et paljud jäälindude liigid on elupaiga muutustega suhteliselt kohanemisvõimelised, pole enamiku liikide bioloogia piisavalt tuntud, mistõttu on elupaikade kaitse kavandamine või mõju prognoosimine keeruline.

IUCN loetleb ühe jäälindude liigi kui „ohustatud“, 11 - „haavatav“, 12 - „peaaegu ohustatud“ ja 3 - „puuduliku andmestikuna“. Ühtegi jäälindu liiki pole CITESi lisades loetletud. Ameerika Ühendriikides loetleb USA kala- ja metsloomade talitus ühe liigi, Guami mikrokunsti jäälind (Halcyon cinnamomina cinnamomina) kui ohustatud. Nelja liiki kaitseb rändlindude lepingu seadus.('UNEP-WCMC liikide andmebaas: CITESi loetletud liigid', 2003; IUCN, 2003; Ohustatud ja ohustatud liikide süsteem, 2003; USA kala- ja metsloomade talitus, kuupäev teadmata; Ameerika Ühendriikide põllumajandusministeerium, 2002; Woodall, 2001)

  • IUCNi punane nimekiri [Link]
    Ei hinnatud

Muud märkused

Wyomingist (USA) on leitud juba 40 miljoni aasta taguseid jäälindude fossiile.('Kingfishers (Alcedinidae)', 2003)

Kaastöötajad

Alaine Camfield (toimetaja), loomade esindajad.

Kari Kirschbaum (autor), loomade esindajad.

Enim Loomad

Parus rufescens (kastani seljaga tibud) kohta saate lugeda loomaagentidelt

Loe Saguinus imperatorist (keiser tamariin) loomaagentide kohta

Loe Camelus dromedariusest (dromedaar) loomaagentide kohta

Loe Schistosoma mansoni kohta loomaagentide kohta

Loe Baby Agusa babyrussa (babirusa) kohta loomaagentide kohta

Loe Pseudechis porphyriacuse (punase kõhuga must madu) kohta loomade esindajatelt