Amandava amandavared avadavat

Autor Sarah Weitzel

Geograafiline ulatus

Punaseid avatavaate leidub kogu Lõuna- ja Kagu-Aasias, alates Indiast kuni Malai poolsaareni ja seda ümbritsevate saarteni. Neid linde on edukalt tutvustatud Filipiinidel, Jaapanis, Puerto Ricos ja Hawaiil.(Goodwin, 1982)

  • Biogeograafilised piirkonnad
  • lähedane
    • sisse viidud
  • Idamaine
    • sisse viidud
    • pärismaalane
  • ookeanisaared
    • sisse viidud

Elupaik

Punaseid avadavaate leidub rohtukasvanud aladel, näiteks džungliraietes, aedades ja niitudel. Nad sagedased suhkruroo põllud ja veekogude lähedal asuvad alad, näiteks sood. Punased avadavatid on troopiliste temperatuuridega harjunud ja kaotavad sulgede intensiivsuse jahedamates ja kuivemates keskkondades.('avadavat', 2009; 'Red Avadavat', 2009; Goodwin, 1982)



  • Elupiirkonnad
  • troopiline
  • maapealne
  • Maapealsed bioomid
  • savann või rohumaa
  • Märgalad
  • soo
  • Muud elupaiga omadused
  • põllumajanduslik
  • kaldaäärne

Füüsiline kirjeldus

Punaste avadavatide pikkus on umbes 10,16 sentimeetrit.('avadavat', 2009; 'avadavat', 2009; 'avadavat', 2009; 'avadavat', 2009)



Isased ja emased sulavad igal aastal tõuloomaks. Poegimisperioodil on isastel kroon ja selg sügav punane ning silmade all on valged triibud. Pea küljed, rinnaosa ja alaküljed on punakaspunased. Tiivad, saba ülasuled ja küljed on tumepunased ja valgete laikudega. Saba suled on mustad. Isaste nokad on punased. Kui emased pesitsusperioodi lähevad, mollivad nad sageli ning rindkere ja kõhualune muutuvad heledamaks kollakasoranžiks.(„Punane Avadavat”, 2009; Goodwin, 1982; Harrison, 1962)

Paljunemisperioodi lõpus hakkavad isased mollima sulestikuni, mis sarnaneb emaste värvusega. Kõhualuse värv varieerub kreemjast tanist kreemikaskollaseni ja silmade all on mustad triibud. Kroon, selg, tiivad ja saba on tumepruunid ja pesitsusajal on vähem valgeid laike kui isastel. Selle liigi noorkalad on kogu ulatuses tuhmid hallikaspruunid. See on esimene mutt pesitsusastmest. Pesapojad on tähistatud tumeda naha ja allapoole ning suu ümber on märgised.(Goodwin, 1982)




mida lõokesed söövad

Punaseid avadavaate on paljudesse riikidesse toodud puurilinnuna. Kehvades tingimustes kaotab sulestiku värvimine intensiivsuse. Kui neid hoitakse soojal temperatuuril (40 kraadi Celsiuse järgi), hoitakse päikesevalguse käes ja söödetakse sobivalt, jääb sulestik heledaks.(Goodwin, 1982)

  • Muud füüsilised omadused
  • endotermiline
  • homoiotermiline
  • kahepoolne sümmeetria
  • Seksuaalne dimorfism
  • soo värvilised või mustrilised erinevalt
  • isane värvikam
  • Vahemiku pikkus
    10,16 (kõrge) cm
    4.00 (kõrge) tolli
  • Keskmine tiibade siruulatus
    49 cm
    19.29 tolli

Paljundamine

Meeste punased avadavatid kasutavad emaste ligimeelitamiseks lisaks paaritustantsule ka oma erkpunast sulestikku. Tants algab isastega, rohutüvega või sulega suus, kummardudes sügavalt püstiste sulgedega. Tavaliselt linnud laulavad ja hüppavad vibude vahel. Välja panevad nii isased kui ka naised. Kui linnud on paarunud, eralduvad nad pesast ülesehitamiseks suuremast rühmast. Punased avadavatid on pesitsusperioodil monogaamsed, kuid võimaliku eluaegse monogaamia kohta teavet ei leitud.(Harrison, 1962; Langham, 1987; Harrison, 1962; Langham, 1987; Harrison, 1962; Langham, 1987; Goodwin, 1982; Harrison, 1962; Langham, 1987)

Vangistatud lindudel jäljendavad paaritatud isased väljapanekut, mis sarnaneb lendavate poegade kerjamisele, millele järgneb rünnak, kui emane või muu lind tuleb liiga lähedale. Emasloomad näitavad agressiooni nii teiste emaste kui ka pruunide isaste suhtes, kui aretussulestikus on mees.(Goodwin, 1982)



  • Paaritumissüsteem
  • monogaamne

Punased avadavatid paljunevad vihmaperioodi teisel poolel ja järgneval kuivaperioodil. Aretuskuud on piirkonniti erinevad. Isased hakkavad paljunemisperioodi algul sulama oma erepunast sulestikku. Poegimisperioodi vältel ei kaota isased oma punast sulestikku enne pesitsusajaks moltimise alustamist. Aretuspaaridel on siduris 4–6 muna. Munade koorumine võtab aega umbes 11 päeva; koorunud poegadel kulub lendamiseks umbes 20 päeva.(Goodwin, 1982; Langham, 1987)


mis on crocuta crocuta üldnimetus

  • Reproduktiivsed põhifunktsioonid
  • iteropaarne
  • hooajaline aretus
  • gonohoorne / gonokhoristlik / kahekohaline (sugud eraldi)
  • seksuaalne
  • munarakk
  • Aretusintervall
    Punased avadavatid sigivad kord aastas.
  • Paaritumis hooaeg
    Aretus võib toimuda jaanuarist aprillini, varieerudes piirkondlikult.
  • Range munad hooajal
    4 kuni 6
  • Keskmine koorumisaeg
    11 päeva
  • Keskmine vanus
    20 päeva

Muna munadAmandava amandavainkubeerivad mõlemad vanemad päeva jooksul. Emased võtavad tavaliselt üle öösel. Enne viljastamist koguvad nii isased kui naised pesa loomiseks rohtu ja pulgakesi. Pesa on vooderdatud pehmete sulgedega, puuvillast puuvillaga (leidub perekonnapuude seemnekestastBombax) ja rohi. Vanemad käituvad agressiivselt, kui mõni teine ​​sama või eri liiki lind satub pesale liiga lähedale. Mõlemad vanemad toidavad pesakondi. Kui emased toodavad teise siduri enne, kui esimene poegade komplekt on võimeline iseenda eest hoolitsema, võtavad poegade toitmise enda kanda isased.('Red Avadavat', 2009; Goodwin, 1982)

  • Vanemate investeering
  • altritaalne
  • eelväetamine
    • varustamine
    • kaitsev
      • naissoost
  • eel koorumine / sünd
    • varustamine
      • naissoost
    • kaitsev
      • mees
      • naissoost
  • enne võõrutamist / põgenemist
    • varustamine
      • mees
      • naissoost
    • kaitsev
      • mees
      • naissoost

Eluiga / pikaealisus

Looduslikus või suletud keskkonnas ei leitud teavet eluea kohta.(Goodwin, 1982)

Käitumine

Kui paljunemisperioodil pole, jäävad punased avadavatid suurtesse kuni 100-linnulistesse seltskondadesse. Selle kogunemise mõiste on klomp. Sel ajal tegelevad nad sotsiaalse eelhooldusega (peibutamine), mis võib aidata luua sidemeid. Allopreenimine on levinud ka pesitsuspaaride seas ning paljunemata isaste ja emasloomade vahel. Kuid paaritunud isased ja naised näitavad agressiooni teiste liikide isaste ja naiste suhtes. Punased avadavatid võivad kahe vertikaalse posti vahel püsti istuda. See on toode, millel on suur haare ja võime pikendada jalgu vastassuunas.(Goodwin, 1982; Harrison, 1962; Sparks, 1963)

Pesapojad käituvad toidu suhtes sageli „kerjamise“ viisil. Nad võivad teha mitmesuguseid käitumisviise, alates lihtsalt suu avamisest puhkeasendis kuni tiibade lehvimiseni. Täiskasvanud ei võta poegi looduses tavaliselt omaks, välja arvatud juhul, kui nende enda pojad on valmis pesast lahkuma.(Goodwin, 1982)

  • Põhikäitumine
  • terricolous
  • kärbsed
  • ööpäevane
  • liikuv
  • istuv
  • Sotsiaalne

Kodu vahemik

Looduses leiduvate punaste avadavatide koduvalikust võib leida vähe teavet. Nad ei ole rändlinnud. Punased avadavatid kaitsevad pesa, kuid pesitsusajal ei ela nad suurtes rühmades. Nad pesitsevad ja jäävad tavaliselt maapinna lähedale.(Goodwin, 1982)

Suhtlus ja taju

Punastel avadavatidel on asukohakõnetena kasutatud pikki häälitsusi. Naistel on kõne lühem ja pehmem versioon ning nad kasutavad seda harvemini. Nii liigi isased kui ka emased kasutavad paaritumise ajal häälitsusi. Pesitsushooaja alguses vahetavad isased sulestiku pruunist punaseks. Kui punased avadavatid käituvad agressiivselt, kasutavad nad räiget kõnet. Kõrgemat kõnet kasutatakse siis, kui liigi esindajad tajuvad ohtu oma poegadele. Noored õpivad pesas olles oma isadelt laule.(Goodwin, 1982; Harrison, 1962)

  • Suhtluskanalid
  • visuaalne
  • akustiline
  • Taju kanalid
  • visuaalne
  • kombatav
  • akustiline
  • keemiline

Toiduharjumused

Punased avadavatid toituvad erinevatest toiduallikatest. Vangistuses eelistavad punased avadavatid idaneva hirsi seemneid. Noorte toitmisel eelistavad nad sipelgavastseid ja nukke, sajajalgseid ja röövikuid. Neid tuntakse peamiselt maasöötjatena.('Red Avadavat', 2009; Goodwin, 1982)

  • Esmane dieet
  • taimtoiduline
    • viljatoidulised
  • kõigesööja
  • Loomsed toidud
  • putukad
  • Taimsed toidud
  • seemned, terad ja pähklid

Röövimine

Kiskluse eest kaitsmiseks viibivad punased avadavatid suurtes rühmades, eriti pesitsusperioodil. Samuti liigutavad nad ärevuses saba küljelt küljele ja allapoole suunatud nurga all. Pesitsusperioodil kaotavad erksavärvilised isased sulestiku ja muutuvad pruuniks, sarnaselt emasloomadele. See pruun sulestik võib kuival ajal olla kamuflaaž. Nii pesitsevad kui ka pesitsevad linnud kasutavad ohu tajumisel kiiret kõnet, hoiatades teisi rühma liikmeid. Punaste adavavatide kiskjate kohta on vähe teavet.(Goodwin, 1982; Harrison, 1962; Sparks, 1963)


punakõhulise lühikese kaelusega kilpkonn

  • Kiskjate vastased kohanemised
  • krüptiline

Ökosüsteemi rollid

Kuna punased avadavatid toituvad seemnetest ja väikestest putukatest, on neil tõenäoliselt roll nii seemnete levitamisel kui ka kahjuritõrjes. Nad on ka suuremate kiskjate saagiks. Punaste avadavatide rollide kohta ökosüsteemis on vähe lisateavet.('Punane Avadavat', 2009)

  • Ökosüsteemi mõju
  • hajutab seemneid

Majanduslik tähtsus inimeste jaoks: positiivne

Punased avadavatid on populaarsed puurilinnud. Lemmikloomakaubanduses on levinud nimed maasika vint või maasika vaha. Nimi pärineb kaela, rinna ja kõhu punakaspunastest ning nende valgetest laikudest.(Goodwin, 1982)

  • Positiivne mõju
  • lemmikloomakaubandus

Majanduslik tähtsus inimestele: negatiivne

Puuduvad teadaolevad kõrvaltoimedAmandava amandavainimeste peal.

Kaitse staatus

IUCNi punase nimekirja andmetel on punased avadavatid kõige vähem murettekitavad loomad oma suure populatsiooni suuruse ja suure geograafilise ulatuse tõttu.

Kaastöötajad

Sarah Weitzel (autor), James Madisoni ülikool, Suzanne Baker (toimetaja, juhendaja), James Madisoni ülikool, Tanya Dewey (toimetaja), loomade esindajad.

Enim Loomad

Loe Bradypus torquatuse (maned kolme varbaga laisk) kohta loomaagentide kohta

Loe Polygonia progne kohta loomaagentide kohta

Loe loomaagentide kohta Rhinoclemmys pulcherrima (maalitud puukilpkonn) kohta

Loe Rhea americana (suurem rhea) kohta loomade esindajatelt

Loe Lithobates heckscheri (konnajõgi) kohta loomaagentide kohta

Loe Propithecus diadema (diademed sifaka) kohta loomaagentide kohta