Antiloop cervicaprablackbuck

Autor Wojtek Nocon

Geograafiline ulatus

Musträstas leidub Pakistanis ja Indias.

  • Biogeograafilised piirkonnad
  • palearktiline
    • pärismaalane
  • Idamaine
    • pärismaalane

Elupaik

Blackbuck elab avatud metsamaal ja poolkõrbelistel aladel, kuid naudib ka okka- või kuiva lehtmetsaga alasid. Neile meeldib viibida piirkondade lähedal, kus on rohumaad olemas. Kuumadel päevadel puhkavad musträstad varjus.

  • Maapealsed bioomid
  • savann või rohumaa

Füüsiline kirjeldus

Täiskasvanud taalad on õlal umbes 73,7 - 83,8 cm ning pea ja keha pikkus on keskmiselt 120 cm. Mustpaks on üks väheseid antiloope, mille värvus on soost erinev. Isased on rikkalikult tumepruunid jalgade kohal, külgedel ja välisküljel. Naised kipuvad samades piirkondades olema kollakad. Mõlemal sugupoolel on jalgade valge alaosa ja sisekülg ning silma ümber silmatorkav valge ümmargune laik. Samuti muutuvad isased vanusega järk-järgult tumedamaks. Blackbucksil on graatsiline ja õhuke ehitus. Sarved kannavad ainult isaseid ja jäävad vahemikku 50 - 61 cm; need on põhjas rõngastatud ja keerlevad spiraalselt kuni umbes 4 pööret. Kitsas koon on lambataoline, saba on lühike, kabjad on õrnad ja teravalt teravad.



  • Muud füüsilised omadused
  • endotermiline
  • kahepoolne sümmeetria
  • Vahemiku mass
    32 kuni 43 kg
    70,48 kuni 94,71 naela

Paljundamine

Paaritumine toimub aastaringselt, kõige rohkem urisevat tegevust märtsis - aprillis ja augustis - oktoobris. Rutti ajal rajab küps isane territooriumi, ladestades regulaarselt väljaheiteid teatud kohtadesse. Isased on sel ajal äärmiselt agressiivsed ja ajavad kõik teised isased oma territooriumilt kurgulise nurina ja juhusliku sarvesõjaga. Tiinusperiood on umbes kuus kuud ja enamasti sünnib üksik poiss. Noored saavad joosta umbes varsti pärast sündi.


isane must pääsukeseliblikas

  • Reproduktiivsed põhifunktsioonid
  • gonohoorne / gonokhoristlik / kahekohaline (sugud eraldi)
  • seksuaalne
  • Järglaste arv vahemikus
    1 (madal)
  • Keskmine järglaste arv
    üks
  • Keskmine järglaste arv
    üks
    AnAge
  • Vahemiku tiinusperiood
    5 kuni 6 kuud
  • Range võõrutamise vanus
    1,87 kuni 2,1 kuud
  • Keskmine võõrutusvanus
    1.985 kuud
  • Keskmine vanus seksuaalse või reproduktiivse küpsuse ajal (naine)
    Sugu: naine
    466 päeva
    AnAge
  • Vanemate investeering
  • eelotsiaalne
  • iseseisvusjärgne ühendus vanematega

Eluiga / pikaealisus

Käitumine

Mustmetsad on hoolimatud ja seltskondlikud loomad, kelle kari on tavaliselt 5–50 looma. Karjad on haaremid, kus on üks täiskasvanud mees ja arv täiskasvanud emaseid ning nende poegi. Jahedal aastaajal kipuvad nad olema ööpäevased. Kuumal hooajal on nad aktiivsed väga varahommikul ja hilisel pärastlõunal, muul ajal puhkavad varjus. Varasemate tagakiusamiste tõttu on blackbuck väga häbelik ja ettevaatlik. Nende haistmis- ja kuulmismeel ei ole kõrgelt arenenud, seetõttu toetuvad nad ohu avastamisel nägemisele. Ohu korral piirab üksik loom õhku ja peagi järgneb talle ülejäänud kari. Nendel loomadel on suur kiirus ja vastupidavus; ohus olles saavad nad hoida galopi kiirusega 40 mi / h umbes 15 miili jooksul. Nad on tavaliselt vait, kuid mõnikord annavad emased kohisevat häält, mis hoiatab karja ohu eest.

  • Põhikäitumine
  • liikuv
  • Sotsiaalne
  • domineerimise hierarhiad

Suhtlus ja taju

  • Taju kanalid
  • kombatav
  • keemiline

Toiduharjumused

Musträstas on karjamaad, nad toituvad lühikesest rohust ja erinevatest haritud teraviljadest. Mis puutub nende joomisharjumustesse, siis T.J. Roberts kirjutab: 'On usaldusväärselt tõestatud, et nad ei joo vett isegi siis, kui see on saadaval. . . Võib juhtuda, et nad saavad lämmastikku oma kehas ringlusse viia, selle asemel, et seda uriiniga välja viia. '

Majanduslik tähtsus inimeste jaoks: positiivne

Tedrik on hinnatud liha poolest.


orka vaalade keskmine kaal

  • Positiivne mõju
  • toit

Majanduslik tähtsus inimeste jaoks: negatiivne

Mustmetsadel on kalduvus rünnata põllukultuure, patikulaarselt sorgot ja hirssi. Seetõttu kaotavad põllumehed saaki ja raha. Paljud põllumehed seavad lõksu ja jahivad mustmurakat, et takistada neil saaki hävitamast.

Kaitse staatus

Teder oli kunagi India ja Pakistani kõige arvukam sõraline imetaja, kuid nende populatsioone on põllumajanduse arengust tingitud liigne küttimine ja elupaikade kadumine oluliselt vähendanud.

Kaastöötajad

Wojtek Nocon (autor), Michigani ülikool-Ann Arbor.

Enim Loomad

Loe Bucephala islandica (Barrowi kuldsilm) kohta loomaagentidest

Momotus momota (sinise krooniga motmot) kohta saate lugeda loomaagentidest

Loe Chaeropus ecaudatuse (seajalgsete lindude) kohta Animal Agentsist

Loe Vermivora celata (apelsinikrooniga kärbseseen) kohta Animal Agentsist

Loe Scandentia (puupulgad) kohta Animal Agentsist

Loe Ursus arctosest (pruunkaru) Animal Agentsist