Lophodytes cucullatushooded merganser

Autor Jennifer Roof

Geograafiline ulatus

Hooded Merganser paljuneb kogu Vaikse ookeani loodeosas USA-st, kogu Kanada lõunaosas ja Mississipist ida pool. See on suures osas koondunud Suurte järvede ümbruse metsastunud piirkondadesse. Talvised vahemikud hõlmavad ala Vaikse ookeani rannikul Californias ja teist rannikualade elupiirkonda Delaware'ist Texase kaudu.(Dugger jt, 1994)

  • Biogeograafilised piirkonnad
  • lähedane
    • pärismaalane

Elupaik

Kapuutsiga Merganser pesitseb kogu oma levialas metsastunud märgaladel. Mõned andmed näitavad pesitsemist rohumaadel ja metsamata märgaladel tehiskastides. Pesitsemiseks kasutatava metsa liik varieerub sõltuvalt geograafilisest asukohast kuusest / karusnahast puuvillapuu / leedri ja tammeni / küpressini / tupeloks. Talvel otsivad nad madalaid, magevee- ja riimlahte, suudmealasid ning loodete ojasid ja tiike.(Dugger jt, 1994)




tee-tee lind

  • Elupiirkonnad
  • mõõdukas
  • maapealne
  • magevesi
  • Maapealsed bioomid
  • mets
  • Veebioomid
  • järved ja tiigid
  • jõed ja ojad
  • Märgalad
  • soo
  • soo
  • Muud elupaiga omadused
  • kaldaäärne

Füüsiline kirjeldus

40–49 cm kõrgusel on kapuutsiga Merganser Põhja-Ameerika väikseim ühinenud ettevõte. Täpseid kaalu pole dokumenteeritud. Nagu kõigil ühisettevõtetel, on ka sellel pikk, kitsas, sakiline arve. Sel on pruunikasmust selg ja tiivad, valge alakülg. Isasel on must, valge lehvikukujulise harjaga pea, mis on ääristatud mustaga. Isased iiris on erekollane, emastel ja ebaküpsetel isastel on tuhmim pruun.(Dugger jt, 1994)



  • Muud füüsilised omadused
  • endotermiline
  • homoiotermiline
  • kahepoolne sümmeetria
  • Seksuaalne dimorfism
  • soo värvilised või mustrilised erinevalt
  • isane värvikam
  • Vahemiku mass
    540 kuni 680 g
    19,03 kuni 23,96 untsi
  • Vahemiku pikkus
    40 kuni 49 cm
    15,75 kuni 19,29 tolli

Paljundamine

Paaride moodustumist on täheldatud novembrist jaanuarini. Dokumenteeritud on ainult monogaamsed paarid.(Dugger jt, 1994)

  • Paaritumissüsteem
  • monogaamne

Emased valivad pesapaiga, milleks on tavaliselt surnud või elava puu õõnsus. Eelistatud on pesakastid koos juba ehitatud ja mahajäetud pesakohtadega. Õõnsused on tavaliselt 4-15 jalga maast. Vahetult pärast pesa valmimist munetakse 7–15 muna, sõltuvalt laiuskraadist veebruari lõpust juuni alguseni, kuigi enamik pesitsemist toimub märtsis ja aprillis. Haudumine algab pärast kõigi munarakkude munemist. Isane hülgab emase varsti pärast seda punkti. Emaslind haudub ligi kuu, sel ajal kaotab ta 8-16% oma kehakaalust. Pärast pardipoegade koorumist lahkuvad nad pesast tavaliselt umbes 24 tunni jooksul.(Dugger jt, 1994)




mida puma sööb

  • Reproduktiivsed põhifunktsioonid
  • iteropaarne
  • hooajaline aretus
  • gonohoorne / gonokhoristlik / kahekohaline (sugud eraldi)
  • seksuaalne
  • munarakk
  • Aretusintervall
    Kapuutsiga ühismajanditel on igal aastal üks pesakond.
  • Paaritumis hooaeg
    Kapuutsilindud paljunevad veebruari lõpust juunini, sõltuvalt laiuskraadist. Kuigi enamik aretust toimub märtsis ja aprillis.
  • Range munad hooajal
    7 kuni 15
  • Keskmine muna hooajal
    üksteist
    AnAge
  • Vahemik koorumiseni
    26 kuni 41 päeva
  • Keskmine aeg iseseisvumiseni
    5 nädalat

Emased pesitsevad pesas mune ja hooldavad poegi pärast koorumist. Isased lahkuvad emasest varsti pärast munade inkubeerimise algust. Noored kapuutsiga mardikad lahkuvad pesast 24 tunni jooksul pärast koorumist ning suudavad pesast välja tulles kohe toituda ja sukelduda. Vanemahoolduse kohta pärast koorumist on vähe teavet. Üks emane hülgas oma haudme 5 nädalat pärast koorumist.(Dugger jt, 1994)

  • Vanemate investeering
  • eelotsiaalne
  • eelväetamine
    • varustamine
    • kaitsev
      • emane
  • eel koorumine / sünd
    • varustamine
      • emane
    • kaitsev
      • emane

Eluiga / pikaealisus

Käitumine

Ehkki kapuutsiga ühendaja on maismaal enamasti veekeskkonnas ja kohmakas, juhivad emased oma pardipoegi siseveekogude pesadest kuni 1,2 km kaugusele üle maa, et jõuda vette. Kapuutsiga ühendused on kohmakad, kuid kiired lendlehed. Nad tõusevad vette joostes ning neil on lendamise ajal lakkamatu ja kiire tiib. Nad maanduvad suurel kiirusel ja neid nähakse sageli „suusatamas“ üle vee, et peatuda. Nad sukelduvad hästi, hoides tiibu keha lähedal ja liikudes jalgadega vee all. Aretusperioodil on neid nähtud suurte rühmadena kogunemiskohtades. Nende territoriaalsusest pesitsusajal on vähe teada.(Dugger jt, 1994)

  • Põhikäitumine
  • kärbsed
  • ööpäevane
  • liikuv
  • rändav
  • Sotsiaalne

Suhtlus ja taju

  • Taju kanalid
  • visuaalne
  • kombatav
  • akustiline
  • keemiline

Toiduharjumused

Kapuutsiga ühinemisharjumused toituvad selgetest veekeskkonna elupaikadest, nagu metsaga kaetud tiigid, jõed, ojad ja üleujutatud metsad. Nende põhitoiduks on veeputukad, kalad ja koorikloomad.(Dugger jt, 1994)



  • Esmane dieet
  • kiskja
    • kalasööja
    • putuktoiduline
    • sööb mitte putukatest lülijalgseid
  • Loomsed toidud
  • kala
  • putukad
  • veekoorikloomad

Majanduslik tähtsus inimeste jaoks: positiivne

Kapuutsiga Mergansereid jahitakse ikka aeg-ajalt spordi pärast. Umbes 18 000 koristatakse aastas USA-s ja Kanadas kokku. Neid kasutatakse ka looduses mitmesuguste teaduslike uuringute jaoks, sest nad pesitsevad kunstlikes pesakastides.(Dugger jt, 1994)

  • Positiivne mõju
  • kehaosad on väärtusliku materjali allikas
  • teadus ja haridus

Majanduslik tähtsus inimeste jaoks: negatiivne

Kapuutsiga ühinemiste kahjulikku mõju inimesele ei ole.

Kaitse staatus

Sajandivahetusel hakati kapuutsiga ühinemisi suures osas jahima. Tänapäeval pole nad siiski hinnatud spordiliigid. Elupaikade degradeerumine on nüüd nende säilimise pärast pakilisem mure. Jõgede kanaliseerimine, metsade raadamine ja põllumajandustavad on põhjustanud lahtiste setete ja hägususe kasvu, vähendades kapuutsiga Merganseri olemasolevat elupaika. Samuti võib happevihm kahjustada liike, sest madal pH võib põhjustada veeselgrootute olulist vähenemist. Toiduvarude vähenemine vähendaks noorte pardipoegade kasvu. Puudub informatsioon populatsiooni täpse suuruse kohta ja kapuutsiga Merganseril pole erilist kaitsestaatust. Tulevikus tuleb hoolitseda nende lindude sõltuvate õõnsuste säilitamise eest.(Dugger jt, 1994)

Muud märkused

Kapuutsiga Merganseri munad on peaaegu sfäärilised ja neil on ebaproportsionaalselt paks kest.(Dugger jt, 1994)


punasilmsed konnakohad

Kaastöötajad

Jennifer Roof (autor), Michigani ülikool-Ann Arbor.

Enim Loomad

Loe Alcelaphus buselaphuse (hartebeest) kohta loomaagentide kohta

Loe Mazama americana (punane klots) kohta loomade esindajatelt

Loe Chrotopterus auritusest (suurkõrvaga vill-nahkhiir) Animal Agentsist

Paraechinus micropuse (India siil) kohta lugege loomaagentide kohta

Loe Hylocichla mustelina (puurästas) kohta loomade esindajatelt

Loe Oncorhynchus clarkii kohta loomaagentide kohta