Muntiacus reevesiRevevesi muntjac

Autor Sara Deuling

Geograafiline ulatus

Muntiacus reevesiomaaegne levila ulatub kogu Kagu-Hiina ja Taiwani subtroopilistesse metsadesse. See on kinnistunud ka Inglismaal pärast selle tutvustamist Inglismaal Woburnis (asub Bedfordshire'i maakonna keskel) umbes 1900. aastal. Metsikud populatsioonid võivad eksisteerida ka Prantsusmaal, kus asustatud isikud põgenesid aedadest ja loomaaedadest.(Chapman jt, 1994; Helin jt, 1999; Nowak, toim. Ja Paradiso, toim., 1983; Southern, 1964)

  • Biogeograafilised piirkonnad
  • palearktiline
    • sisse viidud
  • Idamaine
    • pärismaalane

Elupaik

Muntiacus reevesion metsaelukas oma kodumaal Hiinas. See loob teed subtroopiliste vihmametsade kaudu mõõdukatel kõrgustel, mistõttu mõned on seda nimetanud põõsaskallistajaks. Täheldati, et muntjakid üldiselt eelistavad oja lähedal asuvaid elupaiku, kuid kirjanduses pole selle eelistuse kohta selle konkreetse muntjac . Hiina muntjakid võitlevad küllalt konkreetse territooriumi kaitsmise eest, kuid on tõestatud, et isased taluvad alluva isase kohalolu oma territooriumil seni, kuni see isane pole ruttu.

Inglismaal,M. reevesielupaiga eelistused on veidi erinevad. Tundub, et metsik muntjakid Suurbritannia on ühtviisi õnnelikud nii kattega kui ka ilma elupaikadeta; see on, muntjakid on leitud nii leht- ja okasmetsades kui ka põllumajandusmaal ning isegi äärelinna- ja linnapiirkondades. Mõnes mõttes on elupaikade eelistusi raske arvestada, kui mitmed Suurbritannia elanikkonna metapopulatsioonid sattusid konkreetsesse keskkonda, mistõttu nende esinemine mõnes elupaigas ei pruugi tegelikult viidata eelistusele.



Suurbritannia elanike kohta ei leitud usaldusväärset teavet kõrguseelistuste kohtaM. reevesi, kuid oma loomulikus keskkonnas näib, etM. reevesieelistab mõõdukat tõusu (mõõdukat ei määratletud).(Chapman jt, 1994; Geist, 1998; Helin jt, 1999; Nowak, toim. Ja Paradiso, toim., 1983)

  • Elupiirkonnad
  • mõõdukas
  • troopiline
  • Maapealsed bioomid
  • mets
  • vihmamets
  • nühkima metsa
  • Muud elupaiga omadused
  • linnalik
  • äärelinna
  • põllumajanduslik

Füüsiline kirjeldus

Muntiacus reevesion kastanivärvi mantel 4-tollise sabaga, mis on ülalt must ja alt valge. On teatatud, et emastel on tavaliselt veidi heledam värv kui meestel, kuid need vaatlused tehti peamiselt vangistuses ja metsloomadelM. reevesiInglismaal ja neid ei ole kinnitatudM. reevesioma kodumaal Hiinas. Hiina muntjakid on õlal 43–45 cm kõrged.

Seksuaalne dimorfism aastalM. reevesiviib suuremate, raskemate isasteni, kellel on lühikesed sarved (125–150 mm), mis kasvavad nende pedikoolidest ja kellel on pikad kihvitaolised kihvad (1–2 tolli pikad). Koerad ei ole premaxilla külge täielikult kinnitatud, nii et nende purunemine kakluse ajal on väiksem. Nii mees- kui ka naissoost hiina muntjacide näol on kondised servad, mis on seestpoolt vooderdatud mustade juustega. Need harjad ulatuvad karvaga kaetud pedikoolidesse, millest sirguvad sarved (isased) või mustad juuksepakid (naised). Nii Hiina isastel kui ka emastel muntjakitel on ka preorbitaalsed näärmed, mis toodavad kreemjat vedelikku, mida kasutatakse keemiliseks suhtlemiseks.

Nagu kõigil Muntiacus liigid,M. reevesion olemas ainult 2. ja 5. numbri kämblaluude ülemised osad - füsioloogia, mida tuntakse plesiometakarpaliana. Kuid erinevalt teistest hirveliikidest, millel on 2 sama suuruse ja kujuga kabja,M. reevesital on üks kabja, mis on väiksem kui teine ​​ja mis on vooderdatud tema jalajälgedes nähtavate karvadega.(Burrage, 2000; Grzimek, 1990; Helin jt, 1999; Marshall, 1967; Nowak, toim. Ja Paradiso, toim., 1983; Southern, 1964)

  • Muud füüsilised omadused
  • endotermiline
  • homoiotermiline
  • kahepoolne sümmeetria
  • Seksuaalne dimorfism
  • isane suurem
  • soo värvilised või mustrilised erinevalt
  • ornamentika
  • Vahemiku mass
    11 kuni 28 kg
    24,23 kuni 61,67 naela
  • Keskmine mass
    18 kg
    39,65 naela
  • Vahemiku pikkus
    700 kuni 1130 mm
    27,56 kuni 44,49 tolli
  • Keskmine pikkus
    800 mm
    31.50 tolli

Paljundamine

Mehed saavad emastele juurdepääsu, kaitstes territooriumi, mis kattub emaste omaga. Mehed võitlevad meriluusataoliste iluhammastega, et pääseda ligi emastel naistel. Isased ei kasuta sarvi rünnakul, kui võitlevad nagu valge sabaga hirved Odocoileus virginianus , kuid nad säästavad palju, olles veel noored, ja kasutavad sarvi võitluses kaitses liikumises.(Chapman jt, 1997; Geist, 1998; Grzimek, 1990; Lawson jt, 2001; Pei jt, 1995; Southern, 1964; Yahner, 1980)

  • Paaritumissüsteem
  • polügüünne

Muntiacus reevesion aastaringselt aretanud oma looduslikus elupaigas Hiinas. Inglismaal näib Hiina muntjakitel olevat hooajalisem paljunemistsükkel, mis toimub oktoobri lõpust kuni märtsi alguseni. Mõlemad sugupooledM. reevesiarenevad kiiresti, et nad saaksid oma reproduktiivse läve kaalu (12 kg taala puhul, 10 kg tõsta) mõne kuu jooksul pärast sündi (taala puhul 36 nädalat, tõsi puhul 24 nädalat). On ebatõenäoline, et väga noored isased pääsevad emasloomale juurde lootuses, kuid nooremad isased on oma koerte kvaliteedi tõttu enamasti reproduktiivselt edukamad kui vanemad isased.

Erinevalt teistest sarvedega hirvedest muntjakid kasutage territooriumi kaitsmiseks ja emastele ligipääsemiseks meriluusataolisi kihva. Kui emaslinnus paiknev emane asub, teeb isane surisevat häält ja emane vastab lamades, kududes pea ja tehes kassilaadset vingumist, mis on allumise märgiks. Pärast kopulatsiooni ei ole isased enam emastega seotud ja kui rutiin on läbi, kaotavad isased sarved. Isastel võib sarvi kasvada nii kiiresti kui 103 päeva, mis on kasulik liikidele, kes võivad paljuneda aastaringselt.(Chapman jt, 1997; Geist, 1998; Grzimek, 1990; Nowak, toim. Ja Paradiso, toim., 1983; Southern, 1964; Yahner, 1980)

  • Reproduktiivsed põhifunktsioonid
  • iteropaarne
  • aastaringne aretus
  • gonohoorne / gonokhoristlik / kahekohaline (sugud eraldi)
  • seksuaalne
  • elav
  • sünnitusjärgne estroos
  • Aretusintervall
    Sünnidevaheline keskmine intervall on umbes 233 päeva.
  • Paaritumis hooaeg
    Aretus võib subtroopikas toimuda aastaringselt, kuid Inglismaal kipub paljunemine olema mõnevõrra hooajaline, toimudes oktoobri lõpu ja märtsi alguse vahel.
  • Järglaste arv vahemikus
    1 kuni 2
  • Keskmine järglaste arv
    üks
  • Keskmine järglaste arv
    üks
    AnAge
  • Vahemiku tiinusperiood
    6,97 kuni 7,33 kuud
  • Keskmine tiinusperiood
    7 kuud
  • Keskmine võõrutusvanus
    2 kuud
  • Keskmine aeg iseseisvumiseni
    6 kuud
  • Vahemiku vanus seksuaalse või reproduktiivse küpsuse ajal (naine)
    24 (madal) nädalat
  • Vahemiku vanus seksuaalse või reproduktiivse küpsuse ajal (mees)
    36 kuni 59 nädalat

Vanemate investeering on aastal minimaalneM. reevesi. Noored arenevad ülikiiresti ja võõrutatakse piisavalt vara, nii et selleks ajaks, kui noorte kalorivajadus tõepoolest suurenema hakkab, on nad hakanud sööma tahkeid toite ja ei sõltu enam ema piimast. Imetamine toimub tavaliselt ainult esimesed 17 nädalat. Kuna noored muutuvad nii vara iseseisvaks, ei maksa emasloom isaste loomade tootmiseks lisakulusid (mis ema toitumisvajadustes läheksid tavaliselt rohkem maksma). 6 kuu vanuseks saab täisealisus ja noored peavad lahkuma ema territooriumilt.(Chapman jt, 1997; Grzimek, 1990)


valge rinnaga pähklimuna

  • Vanemate investeering
  • eelotsiaalne
  • enne võõrutamist / põgenemist
    • varustamine
      • emane
    • kaitsev
      • emane
  • iseseisvuseelne
    • kaitsev
      • emane

Eluiga / pikaealisus

Eluea kohta on vähe teadaM. reevesimetsikus looduses. Anekdootlikud tõendid viitavad sellele, et hiina muntjakid, mida kirjeldatakse duiker-laadsetena (näiteksCepalophus niger) organismi kiire arengu ja üldiste suundumuste tõttu on tõenäoliselt sarnane eeldatav eluiga: 10–12 aastat. Inglismaal võib kiskjate ja rohkete toiduallikate puudumise tõttu eeldada, et hiina muntjakid võivad elada veelgi kauem.(Chapman jt, 1994; Grzimek, 1990; Nowak, toim. Ja Paradiso, toim, 1983)

  • Vahemiku eluiga
    Staatus: metsik
    tundmatud (madalad) tunnid
  • Vahemiku eluiga
    Staatus: vangistus
    18 (kõrge) aastat
  • Keskmine eluiga
    Staatus: metsik
    10–12 aastat
  • Keskmine eluiga
    Staatus: vangistus
    23,2 aastat
    AnAge

Käitumine

Muntiacus reevesion üksik, territoriaalne hirv, kes kasutab oma meriluusataolisi kihva oma territooriumi kaitsmiseks ja emasloomadele juurdepääsu saamiseks. Ta kasutab oma lühikesi sarvi pareerimiseks ja sparringuks ning võitluse ajal kaitseliikumisteks. Erinevalt teistest sarvedest hirvedest surub muntjac oma sarvedega vastase tasakaalust välja ja lööb näole või pähe kõhu, mis loodetavasti torkab näo, kaela või kõrvade naha.

Hiina muntjakid loovad oma territooriumi kaudu rajad, mida nad kasutavad liikumise hõlbustamiseks, sarnaselt Põhja-Ameerika valgehabega ( Odocoileus virginianus ). Nende radade lehestik kulub sageli kasutamisel. Muntjacsid tallavad maha ka alad või urineerivad alad.

Hiina muntjacsi söötmine kestab tavaliselt 30–40 minutit; nad on kõige aktiivsemad koidikul ja õhtuhämaruses. Nagu teiste mäletsejaliste puhul, muntjakid sirvib lühikest aega, siis närib mõnda aega nende kallistust.Muntiacus reevesion eriti ebameeldiv sööja ja sirvib mitmesuguseid taimset ja loomset päritolu materjale, samuti raipeid ja seeni. Suurbritannias,M. reevesileiti, et ta kõndib mööda väikeste istikute varte üles, et jõuda lehestikku, mis muidu oleks kättesaamatu.Muntiacus reevesikipub madalamal peaga toitu otsima, tehes liikumisel pehmeid urisevaid hääli.

Nagu kommunikatsiooni jaotises täpsemalt selgitatakse, kasutavad hiina muntjakid suhtlusvormidena häälitsusi ja keemilisi signaale.Muntiacus reevesikipub haukuma, kui ta tunneb ärevust, tavaliselt kiskja või domineeriva liikide olemasolu tõttu. Keemiline suhtlus koosneb peamiselt lõhnajälgedest, mis asetatakse taimestikule territooriumi tähistamiseks. Lõhnanäärmete enda tekitatud lõhnu võib kasutada üksikisikute tuvastamiseks, kuid seda pole põhjalikult testitud.


hiiglaslik vaikse kaheksajala pikkus

Kreeka territooriumidM. reevesiemased kipuvad kattuma, kuid isased territooriumid kipuvad kattuma ainult emaste, mitte teiste isastega. Erandiks võib olla see, kui isased taluvad noorema, sarveteta isase kohalolekut, kes ei ole emasloomadele võistleja. See teenib alluvat isast hästi, sest ta ei pea teiste isastega oma territooriumi eest võitlema ja ta saab harrastada domineeriva isasega sparringut. Domineerivale isasele on see kasulik, sest ta on omandamas territooriumi kaaskaitsjat, loobumata igasugusest ligipääsust emastele.(Chapman et al., 1993; Chapman et al., 1997; Geist, 1998; Unavailable, Unavailable; Yahner, 1980)

  • Põhikäitumine
  • terricolous
  • hämarik
  • liikuv
  • istuv
  • üksildane
  • territoriaalne
  • Range territooriumi suurus
    0,11 kuni 0,28 km ^ 2

Kodu vahemik

Hiina muntjacide kodulindu on uuritud Inglismaal looduslike populatsioonide hulgas. Nendes uuringutes leiti, et vahemiku suurus ja kasutusalad ei erinenud hooajaliselt ega ööpäevas. Need uuringud märkisid ka, et naissoost territooriumid kippusid kattuma. Täiskasvanud mehe minimaalne vahemiku suurusM. reevesiSuurbritannias on umbes 20 hektarit. Taalide maksimaalne vahemik on umbes 28 hektarit. SestM. reevesiSuurbritannias on vahemiku minimaalne suurus 11 hektarit ja maksimaalne vahemik 14 hektarit. Teave vahemiku suuruste kohtaM. reevesikodumaal Hiinas pole saadaval. Märgitakse, et andmete kogumine muntjakid oma elupaikades (s.t tiheda taimestikuga) on sageli keeruline, kuna neid kuulatakse sagedamini kui neid nähakse.(Chapman jt, 1993; Marshall, 1967)

Suhtlus ja taju

Muntiacus reevesi, liikmena Muntiacus perekond, on sageli tuntud kui haukuv hirv, kuid juhuslikud vaatlejad võivad haukumise funktsiooni üle hinnata. Kui algselt arvati, et muntjakid kasutasid oma haukumisi teiste muntjakitega suhtlemiseks, et edastada ohu- või asukohateavet, näib, et muntjakide haukumistel on oodatust piiratud funktsioon. Koori kasutatakse peamiselt kahel juhul; kui kiskjaid kahtlustatakse keskkonnas ja sotsiaalsete kohtumiste ajal, kui alluvad ja domineerivad loomad kokku puutuvad. Hüpoteesi, et haukeid kasutatakse paljunemisprotsesside osana, ei ole tõestatud. Samuti ei saanud uuringutes kinnitada ootusi, et haukumisi kasutati teistele muntjakidele ohu edastamiseks. Muntjakide haukumiste sagedus takistab neil märkimisväärse vahemaa läbimist, eriti tiheda taimestiku korral, seega on ebatõenäoline, et haugud areneksid hoiatusreaktsioonina. On oletatud, et muntjakide haukumine on tegelikult sisemise ärevuse häälitsemine, mis kaasneb röövloomade küttimisega või domineeriva indiviidi väljakutse ning et sellel pole suurt pistmist paaritumise, territooriumi kaitsmise, toidu hankimise või üksikisikute tuvastamisega. Seda hüpoteesi toetavad tõendid leitakse muntjaki koore- ja hämaruse ajal suurenenud haukumise vaatlustest ja nähtavuse vähenenud keskkondades, näiteks väga tihedas rohumaakeskkonnas.

Hiina muntjakid saadavad teistele koori mittekuuluvate häälitsuste ja kemikaalide abil signaale oma identiteedi, territooriumi ja seksuaalse seisundi kohta. Kooreta häälitsused, mida see võib tekitadaMuntiacus reevesikasutatakse reproduktiivsituatsioonides, kus isane teeb surisevat häält ja naine, kes soovib, teeb kassilaadse vingumise. Peamine suhtlusvorm aastalM. reevesituleb preorbitaalse näärme kaudu eralduvate kemikaalide kaudu. Neid kemikaale kasutatakse lõhnamarkeritena territooriumide määratlemiseks ja inimese kohaloleku reklaamimiseks. Uuringud on näidanud, et nende sekretsioonide keemiline koostis võimaldaks muntjakitel tuvastada inimese vanust, sugu ja päritolupopulatsiooni, kuid ainuüksi nende võimete olemasolu kemikaalis ei tähenda, et muntjac kasutaks keemilist suhtlust sel viisil.(Boardman ja Bourne, 2001; Geist, 1998; Grzimek, 1990; Nowak, toim. Ja Paradiso, toim., 1983; Southern, 1964; Yahner, 1980)

  • Suhtluskanalid
  • akustiline
  • keemiline
  • Muud suhtlusrežiimid
  • feromoonid
  • lõhnajäljed
  • Taju kanalid
  • kombatav
  • akustiline
  • keemiline

Toiduharjumused

Muntiacus reevesion üllatavalt kõigesööja. See sööb bambust, seemneid, koort, puuvilju ja lehestikku nagu enamik teisi hirveliike, kuid on leitud, et ta sööb ka mune ja raibeid ning väidetavalt suudab ta jahti pidada väikestele imetajatele ja maas pesitsevatele lindudele. Teatavasti söövad Hiinas jahimeeste lõksu faasaneid. Hiinas,M. reevesikipub oma territooriumi agressiivselt kaitsma, sest kuigi toitu on saadaval aastaringselt, pole seda küllaga.(Burrage, 2000; Grzimek, 1990; Marshall, 1967)

  • Esmane dieet
  • kõigesööja
  • Loomsed toidud
  • linnud
  • imetajad
  • munad
  • Carrion
  • Taimsed toidud
  • lehed
  • puit, koor või varred
  • seemned, terad ja pähklid
  • puu
  • lilled
  • Muud toidud
  • seen

Röövimine

Muntiacus reevesisellele eelnesid Kagu-Hiinas mitmed suuremad imetajad ja roomajad. Nende looduslike vaenlaste hulka kuulub ka leopardid , tiigrid , augud , šaakalid ,krokodillidja püütonid . Inglismaal asustatud populatsioonides on ainus potentsiaalne kiskja rebane . Inglise ja Hiina elanike vahel võib täheldada käitumuslikke erinevusi, kuna kiskjate puudumine viib selleniM. reevesiolla Inglismaal palju vähem tähelepanelik ja seetõttu peetakse seda inimese kohaloleku ja inimese muudetud ümbruse jaoks mugavaks.

Ärevuse korral hauguvad hiina muntjakid kuni ühe tunni. Näib, et see hädakutse ei ole mõeldud teiste hoiatamiseks, vaid võib lihtsalt olla sisemise ärevuse häälestatud väljend. Seda tõestab peamiselt asjaolu, et muntjaki haugud kipuvad eralduma sagedusalas, mis ei kannaks läbi nende asustatud tiheda taimestiku.(Burrage, 2000; Grzimek, 1990; Marshall, 1967; Yahner, 1980)

Ökosüsteemi rollid

Hiina muntjakide häirekoored on suurepärased hoiatused teistele väikeimetajatele, et kiskja, näiteks a tiiger võileopard, on selles piirkonnas. Hiinas käitumine ja levitamineM. reevesion sõltuvuses teiste käitumisest ja levikust Cervinae liigid, eriti M. crinifrons , M. muntjak ja Elaphodus cephalophus . Kuna muntjakide toiduharjumused on kõige üldisemad,M. reevesion kõige laiema levialaga, eelistades lähistroopilisi metsaalasid ja kipub esinema vee lähedal. Teine Cervinae liigid on levinud kas kõrgematel kõrgustel, kuivemates, avatud keskkondades või niiskemates, tihedamates keskkondades. Need elupaigatüübid on teist juhtinud Cervinae muutuma oma dieedile ja käitumisele spetsialiseerunumaks kuiM. reevesi.

Mõju muntjakid ja teisi hirvi taimede mitmekesisuse ja metsaselgrootute kohta Inglismaal on uuritud ja näib, et looduslike hirvede populatsioonide korral võib taimestiku sirvimine luua selgrootutele rohkem elupaiku ja sõnniku olemasolu võib võimaldada selgrootute suurenevat mitmekesisust. Seda vastandatakse suure tihedusega hirvede populatsioonidele, kus hirved sirvivad ala üle ja jätavad taimede minimaalse mitmekesisuse ning vähendavad selgrootute järelejäänud taimekvaliteeti. Sarnast mõju on täheldatud väikeste imetajate populatsioonides, kus muntjakid võivad toimida ressursside otseste konkurentidena või elupaikade muutjatena. Nii nagu selgrootute uuringu puhul, on ka hiina muntjakide mõju kohta väikestele imetajatele tehtud tähelepanekud tihedusest sõltuvad. Põhimõtteliselt põhjustab suurel tihedusel konkurents ressursside pärast ja elupaikade muutmine katte kadumise tõttu väikeste imetajate (näiteks Apodemus sylvaticus , Micromys minutus ,Sorex anareus, Sorex minutus , Myodes glareolus , Apodemus flavicollis , Muscardinus avellanarius ), mis lainetab läbi toiduahela, mõjutades eriti väikeste imetajate kiskjaid: Mustela nivalis , Mustela erminea ja Rebased .(Burrage, 2000; Cooke ja Farrell, 2001; Flowerdew ja Ellwood, 2001; Stewart, 2001)

  • Ökosüsteemi mõju
  • loob elupaiga
  • põhikiviliigid

Majanduslik tähtsus inimeste jaoks: positiivne

Muntiacus reevesiavaldab positiivset mõju inimestele nii Hiinas kui ka Lääne-Euroopa metsloomade populatsioonides. Mõlemas keskkonnasM. reevesijahitakse liha pärast (ja Suurbritannias spordi pärast). Oma kodukeskkonnas on neid hinnatud ka metsas inimeste hoiatamise eest kiskjalooma, näiteks tiigri või leopardi, haugatusega.(Burrage, 2000; Grzimek, 1990; Nowak, toim. Ja Paradiso, toim., 1983)

  • Positiivne mõju
  • toit

Majanduslik tähtsus inimeste jaoks: negatiivne

Muntiacus reevesiei oma teataval kohalikul elupaigal teadaolevat negatiivset mõju, kuna tema populatsioone kontrollivad röövliigid ja kuna ta kipub elama metsakeskkonnas. Inglismaal agaM. reevesi, kiskjate kontrollimata, on muutunud kõige levinumaks hirveks ja on leitud, et see asustab linna- ja äärelinnapiirkondi ning ka metsi. Need võivad põllumeestele ja metsameestele häirida, sest nad sirvivad taimestikku, eriti puistu.(Burrage, 2000; Cooke ja Farrell, 2001; Nowak, toim. Ja Paradiso, toim., 1983; Southern, 1964)

  • Negatiivsed mõjud
  • saagi kahjur

Kaitse staatus

Muntiacus reevesion levinud Kagu-Hiinas, seetõttu ei kuulu ta ohustatud ega ohustatud liikide hulka. Tundub, et paljud looduskaitseorganisatsioonid pole seda uurinud, mis tõenäoliselt näitab, et see ei ole bioloogilise mitmekesisuse kaitsmisega tegelevate inimeste jaoks murettekitav liik.

Muud märkused

Muntiacus reevesija teised Cervinae alamperekond on geeniteadlastele huvitavad nende kummalise geneetilise ajaloo tõttu. Tundub, et kuigiM. reevesion 2n = 46, M. feae on 2n = 14 F / 13 M, M. crinifrons jaM. gongshanenison 2n = 8 F / 9 M ja M. muntjak on 2n = 6 F / 7 M, mis on kõigi imetajate teadaolev väikseim kromosoomide arv. Samuti märgitakse, et evolutsioon algelisemast tuletatumaks Muntiacus liik oli kiire, kõige kiiremini toimus see aastal M. feae , kus kaks erinevat karüotüüpi ilmnesid vaid 0,5 Myr. Taksonoomid lisasid hiljuti potentsiaalse uue perekonnaMegamuntjacusalamperekonda Cervinae , kuigi endiselt vaieldakse selle üle, kas see uus liik peaks olema tema enda perekond või peaks see perekonna alla kuuluma Muntiacus .(Geist, 1998; Randi jt, 1998; Wang ja Lan, 2000)

Kaastöötajad

Matthew Wund (toimetaja), Michigani ülikool-Ann Arbor.

Sara Deuling (autor), Michigani Ülikool-Ann Arbor, Phil Myers (toimetaja, juhendaja), Michigani Ülikooli zooloogiamuuseum-Ann Arbor.

Enim Loomad

Loe Caluromys philanderist (paljas sabaga villane opossum) loomaagentide kohta

Loe Scyliorhinus retiferist (kettkasshai) loomaagentide kohta

Loe Gasterosteus aculeatuse kohta loomaagentide kohta

Loe Herpetotheres cachinnans'ist (naerev pistrik) loomaagentidest

Loe Trachypithecus phayrei (Phayre'i lehtahv) kohta loomaagentide kohta

Loe Zonotrichia leucophrys (valgekrooniline varblane) kohta Animal Agentsist