Myotis leibiieastern väikejalgne müotis

Autor Victoria Scott

Geograafiline ulatus

Ida-väikeste jalgadega nahkhiirte kodumaa on Ameerika Ühendriigid ja Kanada. Vaatamata laialdasele levikule on nad Põhja-Ameerika haruldasemad nahkhiired. Need ulatuvad nii põhja kui Ontariosse, kuni lõunasse kuni Gruusiani ja läände kuni Oklahoma. See liik on dokumenteeritud Ozarki mägedes Arkansases, Missouris ja Oklahomas. Neid leidub Appalachi mägedes Kanadast põhjas kuni kagus ja Uus-Inglismaa osariikides. Levila lõunaosades piirduvad idapoolsed väikejalgsed nahkhiired koobaste ja kiviste paljanditega Virginias, Põhja-Carolina, Lõuna-Carolina, Tennessee, Kentucky, Alabama ja Põhja-Gruusias.('Föderaalse registri teade ida-väikejalgsete nahkhiirte ja põhjakõrvaliste nahkhiirte 90-päevase leidmise kohta', 2011; Best ja Jennings, 1997; Chapman, 2007; Linzey, 1998)

  • Biogeograafilised piirkonnad
  • lähedane
    • pärismaalane

Elupaik

Ida-väikeste jalgadega nahkhiired müttavad kevadel ja suvel hoonetes, sildades, koobastes, kaevandustes, õõnsates puudes, tunnelites, kaljupragudes, kivimite all ja kivistes paljandites. Nad eelistavad külmemat ja kuivemat hibernakula kui teised Myotis liigid, kes otsivad sageli koobas kõige külmemaid kohti, et seal magada ja talveunne jääda. Nad eelistavad lühikesi koopaid - sageli alla 150 m pikkuseid - ja naasevad igal aastal samasse kohta. Kombineeritud vaadeldud kontosid võõrustavad talveunes 125 koobast ja miini kogu selle levialas. 90% nende elupaigast asub eramaal, mis on muutuste suhtes tundlik. Vaid 3,8% USA metsateenistuse kõrgmäestiku, põhja lehtpuu ja männi lehtpuumetsadest saab neid toetada. Nõutav kõrgus erineb geograafilise asukoha järgi. Besti ja Jenningsi 1997. aasta imetajate liikide kontol on Virginia kõrgus 750 m kõrgusel, kuid Pennsylvanias vahemikus 300–750 m.('Conservation Assessments for Five Forest Bats Species in the Eastern East USA', 2006; 'Föderaalse registri teade 90-päevase leiu kohta Ida-väikejalgsete nahkhiirte ja põhjakõrvaliste nahkhiirte jaoks', 2011; Best ja Jennings, 1997; Chapman, 2007; Johnson ja Gates, 2008; Veilleux, 2007)



  • Elupiirkonnad
  • mõõdukas
  • maapealne
  • Maapealsed bioomid
  • mets
  • Muud elupaiga omadused
  • koopad
  • Vahemiku kõrgus
    300 kuni 750 m
    984,25 kuni 2460,63 jalga

Füüsiline kirjeldus

Ida-väikeste jalgadega nahkhiired on neist väikseimad Myotis perekond vahemikus 3,5–6 grammi, pikkus 75–85 mm ja tiibade siruulatus 210–250 mm. Nad tuletavad oma üldnime sellest, et nad on ainsad Myotis perekond (Virginias), mille jalad on alla 9 mm. Sugud on värvuse ja suuruse poolest sarnased. Nende karv on juures must ja pruunide läikivate otstega; see annab neile läikiva kollakaspruuni välimuse. Nende alakülg on tuhm hallikaspruun. Täiesti must näomask on selle ainulaadseim omadus. Neil on ka mustad kõrvad, tiivad ja interemoraalsed membraanid (membraanilõik, mis ulatub jalgade vahelt sabani). Naistel on kaks mammae (või piimanääret). Neil on tugevalt kiiluline kalkulaar (tagajalgadel väljaulatuv kõhretükk, mis toetab sisemise reieluu membraani) ja terav traagus (lihakas projektsioon, mis ulatub kõrva alusest), pikkusega umbes 9 mm. Nende koljud on suhteliselt lamedad, lühikesed ja habras. Nende hambavalem on: lõikehambad 2/3, kihvad 1/1, premolaarid 3/3 ja molaarid 3/3. Nende otsmikud kalduvad järk-järgult rostrummist eemale, enamikul puudub tüüpiline silmatorkav otsmik Myotis liigid. Nende kõrvad on põhjas püstised ja laiad ning nina nüri. Nende sabad ulatuvad interemoraalsest membraanist välja.('Föderaalse registri teade ida-väikejalgsete nahkhiirte ja põhjakõrvaliste nahkhiirte 90-päevase leidmise kohta', 2011; Best ja Jennings, 1997; Chapman, 2007)



Ida väikeste jalgadega nahkhiiri segi aetakse sageli kahe teise nahkhiirte perekonna liikmega: väike pruun müoot ( Myotis lucifugus ) ja kolmevärvilised nahkhiired ( Perimyotis subflavus ). Väikesed pruunid müotid on suuremad ja neil pole katusel maski ega kiilu. Kolmevärvilistel nahkhiirtel on käsivarrel nüri tragus, kiil puudub ja roosa värv.('Föderaalse registri teade ida-väikejalgsete nahkhiirte ja põhjakõrvaliste nahkhiirte 90-päevase leidmise kohta', 2011; Best ja Jennings, 1997; Chapman, 2007)

  • Muud füüsilised omadused
  • endotermiline
  • kahepoolne sümmeetria
  • Seksuaalne dimorfism
  • sugudele sarnaselt
  • Vahemiku mass
    3,5 kuni 6 g
    0,12 kuni 0,21 untsi
  • Vahemiku pikkus
    75 kuni 85 mm
    2,95 kuni 3,35 tolli
  • Vahemiku tiibade siruulatus
    210 kuni 250 mm
    8,27–9,84 tolli

Paljundamine

Sümblus, mis on oluline paarilise valikul, paljunemisel ja hibernakula valikul, toimub suve lõpust varasügiseni. Idapoolsed väikejalgsed nahkhiired on polünüandrid, nii et nii isastel kui ka emastel on palju paarilisi.(Best ja Jennings, 1997; Johnson ja Gates, 2007)




pantri kameeleon teaduslik nimi

Hilissuvest varasügiseni kogunevad paljud idapoolsed väikejalgsed nahkhiired kokku ühte kohta. See on oluline aretamiseks ja talveunekohtade valimiseks. Nii isastel kui emastel on mitu kaaslast.(Best ja Jennings, 1997; Johnson ja Gates, 2007)

  • Paaritumissüsteem
  • polügnandroosne (ebaselge)

Sünnituskolooniaid on täheldatud New Hampshire'is, Kentuckys, Põhja-Carolinas, Lõuna-Carolinas ja Ontarios. Need kolooniad varieerusid 12-33 isendist ja ööbimiskohad olid erinevad. 13 inimest leiti kaljupragudest, 20 betoonsilla kaitsepiirdepiludest, 12 kuuri ukse tagant ja teised puuhunnikutest ja piknikupaikadest. Nende aretuskäitumisest on vähe teada. Ühes uuringus leiti aga Põhja-Carolinas mahajäetud kajutis sünnituskoloonia. See koloonia koosnes 33 isendist: 22 täiskasvanud emast, 1 mittepaljunevat täiskasvanud meest, 3 alaealist meest ja 7 alaealist emast. Emastel idapoolsetel väikesejalgsetel nahkhiirtel on maist maist juulini tavaliselt üks järglane aastas. Sperma on novembri keskpaigast märtsini kogu talveunerežiimi vältel, kus emane on alamehel. Paaritumine on dokumenteeritud ka talveperioodil, kui isane ja emane talveunest korraga äratatakse. See on siis, kui emane vabastab muna ja toimub hiline viljastumine.('Föderaalse registri teade Ida-väikejalgsete nahkhiirte ja põhjakõrvaliste nahkhiirte 90-päevase leidmise kohta', 2011; Best ja Jennings, 1997; Chapman, 2007; O'Keefe ja LaVoie, 2011; Wimsatt, 1945)

Paljunemise ajal alustavad isased kopulatsiooni ja emase roll on passiivne. Mõlemad sugud on kogu kopulatsiooni vältel vaiksed. Isane kinnitab emase ja kallutab pead kolju alaosas karvu hammustades 90-kraadise nurga alla. Isane kasutab pöidlaid, et veelgi stabiliseerida oma positsiooni emasel, kui ta liigutab oma eenduvat peenist emakajuhise membraani alla. Interemoraalne membraan ei takista peenise vaba liikumise tõttu tagumist kopulatsiooni. Pärast isase sisenemist emasesse paistab peenis liikuvat kiiresti ja sõltumata tagaveerandi liikumistest.('Föderaalse registri teade Ida-väikejalgsete nahkhiirte ja põhjakõrvaliste nahkhiirte 90-päevase leidmise kohta', 2011; Best ja Jennings, 1997; Chapman, 2007; O'Keefe ja LaVoie, 2011; Wimsatt, 1945)



Vastsündinud idapoolsed väikejalgsed nahkhiired kaaluvad ema kaalust 20–35%. Arvatakse, et see suur suurus piirab järglaste arvu ühe arvuga, kuna teine ​​lootel koormaks ema toitumise ajal üle. Sündides on sugude suhe 1: 1. Noorte kasvatamisel valivad naised energiakulu vähendamiseks kõige suurema päikesekiirgusega koha. Soojemad kohad tagavad noortele termilise stabiilsuse, kui emane läheb toitu otsima.('Föderaalse registri teade Ida-väikejalgsete nahkhiirte ja põhjakõrvaliste nahkhiirte 90-päevase leidmise kohta', 2011; Best ja Jennings, 1997; Chapman, 2007; O'Keefe ja LaVoie, 2011; Wimsatt, 1945)

  • Reproduktiivsed põhifunktsioonid
  • hooajaline aretus
  • gonohoorne / gonokhoristlik / kahekohaline (sugud eraldi)
  • seksuaalne
  • elav
  • spermatosoidide säilitamine
  • hilinenud viljastamine
  • Aretusintervall
    Üks kord aastas
  • Paaritumis hooaeg
    Sügisparv
  • Järglaste arv vahemikus
    1 kuni 1
  • Keskmine järglaste arv
    üks
    AnAge

Ainult naised hoolitsevad vastsündinute eest. Nad lähevad toitu otsima, sööma, kaitsma ja õpetama noori. Emad jätavad vastsündinu varsti pärast sündi toitu otsima. Võõrutusaeg pole teada.(Best ja Jennings, 1997; Wimsatt, 1945)


põhjapoolse kasukahülje faktid

  • Vanemate investeering
  • naiste vanemlik hooldus
  • enne võõrutamist / põgenemist
    • varustamine
      • naissoost
    • kaitsev
      • naissoost
  • iseseisvuseelne
    • varustamine
      • naissoost
    • kaitsev
      • naissoost

Eluiga / pikaealisus

Hinnanguliselt elavad idapoolsed väikejalgsed nahkhiired looduses 6–12 aastat. Seda mõjutavad röövloomad, elupaikade kättesaadavus ja kokkupuude parasiitide või seentega. Maksimaalne registreeritud eluiga vangistuses oli 12 aastat. Oma geograafilise leviala põhjapoolsetes piirkondades on meestel suurem ellujäämisprotsent (75%) kui naistel (42%). Selle põhjuseks võib olla emaste suurem nõudlus sigimise ajal. Raseduskolooniaid ei ole alati olemas, seega on nii rasedate kui ka imetavate naiste termoregulatsiooni energiatootmine märkimisväärselt suurenenud võrreldes klastrikäitumisega seotud inimestega.('Conservation Assessments for Five Forest Bats Species in the Eastern East USA', 2006; Best ja Jennings, 1997; Hitchcock jt, 1984)



Ida väikejalgsed nahkhiired elavad looduses umbes 6–12 aastat. See sõltub kiskjatest, elupaikade kättesaadavusest ning parasiitidest või seentest. Vangistuses on maksimaalne registreeritud eluiga 12 aastat. Levila põhjapoolsetes osades jäävad isased ellu suurema tõenäosusega kui naised. Meeste elulemus on 75% ja naistel 42%. Selle põhjuseks võib olla see, et naised peavad paljunemisprotsessi ajal rohkem energiat kasutama. Rasedad või imetavad naised kasutavad ka rohkem energiat, et sooja hoida, kui nad ei ole sünnituskoloonias.('Conservation Assessments for Five Forest Bats Species in the Eastern East USA', 2006; Best ja Jennings, 1997; Hitchcock jt, 1984)

  • Vahemiku eluiga
    Staatus: vangistus
    12 (kõrge) aastat
  • Tüüpiline eluiga
    Staatus: metsik
    6–12 aastat
  • Keskmine eluiga
    Staatus: vangistus
    12 aastat
    AnAge

Käitumine

Ida-väikeste jalgadega nahkhiired on öösel, päeval roostetavad ja öösel aktiivsed. Suvel lahkuvad nad oma ööbimiskohast hämaruse paiku ja lendavad koobastest sisse ja välja ning läbi avatud põldude. Nende lennukõrgus varieerub 0,3–6,0 meetrini. Lennu ajal muudab nende ebatavaliselt aeglane ja lehviv liikumine neid teistest väikestest nahkhiirtest kergesti eristatavaks. Neil on väga tugev kodune instinkt, kes naaseb samasse koopasse talveunne ka siis, kui see on paigutatud erinevasse kohta. Nad ei rända, vaid muudavad ööbimiskohti samas üldpiirkonnas. Tavaliselt vahetavad nad öömaju iga päev, kui ilm ei keela sööta. See sagedane ümberpaigutamine nõuab koduväljakul piisavalt arvukaid ööbimiskohti. Isastel ja emastel on pesitsemise valiku kriteeriumid erinevad ja need eelistused paljunemisperioodil muutuvad, näiteks emaste soov päikesepaistelisemate ööbimiskohtade järele.('Föderaalse registri teade ida-väikejalgsete nahkhiirte ja põhjakõrvaliste nahkhiirte 90-päevase leidmise kohta', 2011; Best ja Jennings, 1997; Chapman, 2007)

Idapoolsed väikejalgsed nahkhiired jäävad talveperioodil magama. Oma levialas on nad viimased talveunne novembri keskel ja esimesed liigid, kes tõusevad märtsis. Kuigi neid on täheldatud rühmiti talveunest, uinuvad nad sagedamini üksi. Nad magavad talveunest pigem horisontaalselt kui vertikaalselt ja mõnikord jäävad talveunne koopapõrandatel. Nende väike suurus võimaldab neil pigistada väikestesse pragudesse ja pragudesse, mis pakuvad kiskjate eest kaitset. Nad eelistavad magada koobaste suudmetes ja neid leidub sageli vähem kui 150 meetri pikkustes koobastes. Torporti ajal langeb keha temperatuur 1–2 Celsiuse kraadini rohkem kui hibernakulaas, nii et nad suudavad vastu pidada külmumistemperatuurist madalamale. Normaalse energiatoodanguga võrreldes vähendab see kehatemperatuuri langus nende ainevahetust 95%. Nad tõusevad torporist -9 kraadi Celsiuse järgi. Nad ärkavad piinlemisest sagedamini kui koos talveunestunud liigid, mis soodustavad talviste energiavarude kiiret ammendumist. Hüpoteeside kohaselt on see kehakehast ärkamine suurenenud immuunfunktsiooni toetamiseks vaatamata hinnangule, et need erutused annavad 84% talvisest energiatoodangust. Detsembrist aprillini on kogu kaotatud kehamass umbes 16%.('Föderaalse registri teade ida-väikejalgsete nahkhiirte ja põhjakõrvaliste nahkhiirte 90-päevase leidmise kohta', 2011; Best ja Jennings, 1997; Chapman, 2007)

  • Põhikäitumine
  • troglofiilne
  • kärbsed
  • öine
  • liikuv
  • istuv
  • talveunne

Kodu vahemik

On registreeritud, et idapoolsed väikejalgsed nahkhiired liiguvad oma koduväljakul maksimaalselt 1,1 km kaugusel.(Best ja Jennings, 1997)

Suhtlus ja taju

Ida-väikeste jalgadega nahkhiired kasutavad saaklooma leidmiseks kajamist, mis on tüüpiline putuktoidulistele. Otsingufaasi kõnet kasutatakse kõigepealt putuka leidmiseks. Tagaajamise ajal väljastatakse lähenemisfaasi kõne. Vahetult enne saagi tarbimist annavad nad terminalifaasis kõne või toidavad suminat. Nii lähenemisfaasi (buzz-eelne kõne) kui ka terminal-faasi (buzz-kõne) kasutatakse saagi vahemiku määramiseks ja saagi elemendi asukoha säilitamiseks. Ühes uuringus oli otsingufaasi kõnede kestus 2,8 ms ja teistes uuringutes on salvestatud kõnesid kuni 5 ms. Minimaalne sagedus on 46,1 KHz ja maksimaalne sagedus on 84,5 KHz.(Chapman, 2007; Murray jt, 2001; Parsons jt, 1997)

  • Suhtluskanalid
  • akustiline
  • Taju kanalid
  • visuaalne
  • kombatav
  • akustiline
  • kajalokatsioon
  • keemiline

Toiduharjumused

Ida-väikeste jalgadega nahkhiired on putuktoidulised, kes on spetsialiseerunud öistele lendavatele putukatele, viibides maapinnast 1–3 meetri kaugusel. Saagiks on mardikad, sääsed, ööliblikad ja kärbsed. Vahel toituvad nad ka sipelgatest. Ühes fekaaliproovide uuringus sügisel sülemlemisel leiti 7 järku, 1 superperekond ja 9 putukaperet. Putukad olid väga mitmekesised, kuid koi tarvitati kõige rohkem. Toidu otsimisel lendavad nad aeglaselt ja toituvad sageli vee kohal, kus on palju öiseid putukaid, ja mõnikord täidavad nad oma kõhu tunni jooksul pärast toiduotsingu algust. Neid on täheldatud ka söötmisel tihedas metsas asuvatel aladel, kasutades hanemisstrateegiat, mida kirjeldatakse kui taimedest, kividest või muudelt pindadelt putukate söömist. Seda tüüpi söötmist peetakse pika tiivaga koormusega nahkhiirte jaoks kõige tõhusamaks. Idapoolsetel väikejalgsetel nahkhiirtel on lühikesed, laiad ja ümarate tiibadega tiivad, mis parandavad tihedas taimestikus manööverdusvõimet.('Conservation Assessments for Five Forest Bats Species in the Eastern East USA', 2006; 'Märkused emase Myotis leibii söödakultuuri kohta Marylandis', 2009; Johnson ja Gates, 2007; Norberg ja Rayner, 1987)

  • Esmane dieet
  • kiskja
    • putuktoiduline
  • Loomsed toidud
  • putukad

Röövimine

Suvekuudel leidub idapoolseid väikesejalgseid nahkhiiri pragudes ja pragudes, mis vähendavad röövimise võimalust. Nende konkreetsetest röövloomadest pole eriti palju teada, kuid nahkhiiri söövad nad sageli kullid ja öökullid ,maod, kährikud ja nastikud .('Föderaalse registri teade ida-väikejalgsete nahkhiirte ja põhjakõrvaliste nahkhiirte 90-päevase leidmise kohta', 2011)

Ökosüsteemi rollid

Ida-väikeste jalgadega nahkhiirtel on järgmised ektoparasiidid: lestad ( Androlaelaps casalis jaCryptonyssus desultorius), chiggerid (Leptotrombidium myotis) ja puugid (Ornithodorus kelleyi). Sünnituskolooniate emastel on suurem tõenäosus ektoparasiitidega kokku puutuda. Ameerika Ühendriikide põhjapoolsetes piirkondades asuvad naised kannavad tõenäolisemaltTrüpanosoomnahkhiirevigast põhjustatud nakkus, lühike emane . Need nahkhiirevead on levinud Ontario sünnituskolooniates.(Gikas jt, 2011; Hitchcock jt, 1984; Timpone jt, 2011)

Kommensaal- / parasiitliigid
  • lestad ( Androlaelaps casalis )
  • lestad (Cryptonyssus desultorius)
  • chiggers (Leptotrombidium myotis)
  • puugid (Ornithodorus kelleyi)
  • valge nina sündroomi seen (Geomyces destructans)
  • nahkhiireviga ( lühike emane )
  • Trüpanosoom

Majanduslik tähtsus inimeste jaoks: positiivne

Ida väikeste jalgadega nahkhiired röövivad mardikaid ja sääski, mis on kahjuriks inimestele ja põllumajandusele.('Ida-väikejalgsete müootide praegune seisundi- ja kaitsestrateegia', 2001; Jones jt, 2009)


valge sabaga hirvesaak

  • Positiivne mõju
  • kontrollib kahjurite populatsiooni

Majanduslik tähtsus inimestele: negatiivne

Nahkhiired on marutaudi kandjad, mille õigeaegseks avastamata jätmisel on suremus peaaegu 100%. 45-st nahkhiireliigist viis on registreeritud Ameerika Ühendriikides inimestele marutaudi levitamas, millest üks on kahtlustatav idaosa väikejalgne nahkhiir. Ida-väikeste jalgadega nahkhiired võivad kanda ka seene põhjustatud haigust - histoplasmoosiHistoplasma capsulatum. See avaldub gripilaadsete sümptomitena ja kaob seenevastaste ainetega ning mõnikord pole vaja mingit ravi. Idapoolseid väikejalgseid nahkhiiri võib pidada ka häirivaks, kuna nad ööbivad inimstruktuurides.('Ida-väikejalgsete müootide praegune seisundi- ja kaitsestrateegia', 2001; Best ja Jennings, 1997)

  • Negatiivsed mõjud
  • vigastab inimesi
    • kannab inimeste haigusi

Kaitse staatus

2009. aastal kanti idapoolsed väikejalgsed nahkhiired paljudesse looduskaitsenimekirjadesse. Alabamas, Arkansas, Massachusetts, Maryland, Maine, New Hampshire, New Jersey, Oklahoma, Pennsylvania, Lääne-Virginia, Virginia ja Vermont on loetletud kui 'kriitiliselt ohustatud'. Gruusias, Kentuckys, Põhja-Carolinas ja New Yorgis on need loetletud „sunnitud”. Connecticutis, Massachusettsis, Marylandis, Missouris, Põhja-Carolina, New Jersey, New York, Ohio, Oklahoma, Tennessee, Virginia, Lääne-Virginia ja Georgia on need loetletud kui „erilist muret tekitavad liigid”. Pennsylvanias ja Vermontis on nad loetletud „ohustatuteks” ja on New Hampshire'is üleriigiliselt ohustatud. Föderaalsel tasandil on need loetletud erilist muret tekitavate liikidena ja ohustatud liikide seadus vaatab need läbi. Michigani osariik ei anna neile eristaatust ja IUCNi punane nimekiri loetleb neid kõige vähem murettekitavatena stabiilse rahvastikutrendiga. Inimtegevus ähvardab neid, kuna nad sõltuvad toitu otsimisel metsadest. Elupaikade hävitamisele aitavad kaasa sellised tegevused nagu metsaraie, tuuleturbiinid, põllumajanduse ja linnaarendus. Nafta, gaasi ja mineraalide arendamine võib hävitada ööbimiskohad ja saasteained võivad lekkida kohalikesse vooludesse.('Föderaalse registri teade ida-väikejalgsete nahkhiirte ja põhjakõrvaliste nahkhiirte 90-päevase leidmise kohta', 2011; Terwilliger, 1991)

Põhja-Ameerika parasvöötme nahkhiiri ähvardab nüüd seenhaigus, mida nimetatakse valge nina sündroomiks. See haigus on alates 2007. aastast laastanud Põhja-Ameerika nahkhiirte populatsioone talveunestuskohtades.Geomyces destructans, kasvab kõige paremini külmades, niisketes tingimustes, mis on tüüpilised paljudele nahkhiirte hibernakuladele. Seen kasvab edasi ja mõnel juhul tungib talveunestunud nahkhiirte kehadesse ja tundub, et see põhjustab talveunest tulenevaid häireid, põhjustades oluliste ainevahetusressursside kurnavat kadu ja massilisi surmajuhtumeid. Mõnes talveunestuskohas on suremus olnud koguni 90%.(Cryan, 2010; Rahvuspargiteenistus, Wildlife Health Center, 2012)

Muud märkused

Ida-väikeste jalgadega nahkhiired said uurimise jaoks suuremat tähelepanu pärast seda, kui fossiilid avastati Marylandis Cumberlandi koopas 1972. aastal ja Big Bone'i koobas Tennessee osariigis 1975. Tihedalt seotud liigid avastati 1908. aastal Arkansase koobastest keskpaigast hilja Pleistotseen.Myotis lebiiarvati varem, et see on alamliikMyotis cililabrum, mis elab Ameerika Ühendriikide lääneosas. Geneetiline analüüs eraldatudM. leibiipraegusele levialale ja tegi kindlaks, et tegemist on eraldi liigiga.(Best ja Jennings, 1997; Linzey, 1998)

1979. aasta uuringus hinnati, et kõigest 15 protsenti Myotis üksikud suve lõpus Virginia koobastes onMyotis leibii. Ei ole selge, kas see näitab tõepoolest nende haruldust või jäetakse neid sageli tähelepanuta nende varjatud ööbimiskohtade tõttu koobastes.(Best ja Jennings, 1997; Linzey, 1998)

Kaastöötajad

Victoria Scott (autor), Radfordi ülikool, Karen Powers (toimetaja), Radfordi ülikool, Kiersten Newtoff (toimetaja), Radfordi ülikool, Melissa Whistleman (toimetaja), Radfordi ülikool, Catherine Kent (toimetaja), eriprojektid.

Enim Loomad

Loe Alcedo atthise (harilik jäälind) kohta loomaagentidest

Loe Branta sandvicensise (Havai hani) kohta Animal Agentsist

Loe Bison bonasusest (Euroopa piisonid) loomaagentide kohta

Loe Triakis semifasciata (leopardhai) kohta loomaagentide kohta

Loe Cheiracanthium inclusum kohta loomade esindajatelt

Loe Salticus scenicuse kohta loomaagentide kohta