Myotis lucifuguslittle pruun nahkhiir

Autor Aaron Havens

Geograafiline ulatus

Väikesed pruunid nahkhiiredMyotis lucifugus, on rohkesti Kanadas Alaska lõunaosas, kogu Ameerika Ühendriikides Vaikse ookeani ja Atlandi rannikuni ning Mehhiko kõrgema tasemega metsastunud piirkondades. Kuigi Põhja-Kanadas ei leidu väikeseid pruuni nahkhiiri, on isendeid täheldatud Islandil ja Kamtšatkal. Eeldatakse, et need äärepoolsed andmed on inimeste juhusliku laevaveo tulemus. Väikesed pruunid nahkhiired puuduvad ka suures osas Floridast, USA suurte tasandike lõunaosadest, California lõunaosast ning Virginia ja Carolinas ranniku osadest.(Barbour ja Davis, 1969; Fenton ja Barclay, 1980; Nowak, 1994)

  • Biogeograafilised piirkonnad
  • lähedane
    • pärismaalane

Elupaik

Myotis lucifugushõivab kolme tüüpi ööbimispaiku: päeval, öösel ja talveunes. Kostekohad valitakse stabiilse keskkonnatemperatuuri olemasolu põhjal. Päevaseid ja öiseid ööbimiskohti kasutavad aktiivsed nahkhiired ja nende hulka kuuluvad, kuid mitte ainult, hooned, puud, kivide all ja puiduhunnikutes. Päevakodudel on väga vähe valgust või pole neid üldse, nad pakuvad head peavarju ja tavaliselt on neil edelapiirkonna kokkupuude, et pakkuda soojust erutuseks igapäevasest piinamisest.



Ööpaigad valitakse nende piiratud ruumide jaoks, kus suured nahkhiirte kontsentratsioonid võivad klastri temperatuuri tõstmiseks kokku klastrida. Need ööbimiskohad on peamiselt hõivatud, kui temperatuur on alla 15 ° C. Öised ööbimiskohad on tavaliselt päevastest eemal; see võib vähendada väljaheidete kuhjumist päevapaikadel ja vältida kiskjate signaalimist. Päeval ja öösel asustatakse kevad-, suve- ja sügiskuudel, talvel aga kasutatakse hibernakula kohti.



Puukoolide ööbimiskohad on sarnased päevakodudega, kuid on ümbritsevast temperatuurist soojemad. Tavaliselt hõivavad neid ainult naised ja nende järeltulijad. Emased kasutavad igal aastal sama lasteaiakolooniat.

Hibernaculumi saite võib jagada Myotis yumanensis . Nende kohtade hulka kuuluvad tavaliselt mahajäetud kaevandused või koopad, kus temperatuur on pidevalt üle külmumise ja kõrge õhuniiskus. Nahkhiirte põhjapoolsed populatsioonid jõuavad talveunne septembri alguses ja lõpevad mai keskel; lõunapopulatsioonid sisenevad novembris ja talveunne lõpetatakse märtsi keskel.Myotis lucifugusei tee aastaaegade vaheldumisi tohutult pikki rändeid.(Wilson ja Ruff, 1999; Fenton ja Barclay, 1980; Koopman ja Gudmundsson, 1966; Nowak, 1994; Wilson ja Ruff, 1999)



Myotis lucifuguselab metsaaladel vee lähedal, kuid mõnda alamliiki võib leida kuivas kliimas, kus vett pole hõlpsasti kättesaadav. Nendes elupaikades tagab joogivee koopa seinte niiskus või karusnaha kondenseerumine. Väikesed pruunid nahkhiired elavad laias laius- ja kõrguspiirkonnas.(Barbour ja Davis, 1969; Fenton ja Barclay, 1980; Tuttle, 1991; Wilson ja Ruff, 1999)

  • Elupiirkonnad
  • mõõdukas
  • maapealne
  • Maapealsed bioomid
  • kõrb või luit
  • savann või rohumaa
  • kapral
  • mets
  • mäed
  • Muud elupaiga omadused
  • linnalik
  • äärelinna
  • põllumajanduslik
  • kaldaäärne
  • koopad

Füüsiline kirjeldus

KarusnahkM. lucifuguson läikiv ja värvi varieerub tumepruunist, kuldpruunist, punakast kuni oliivipruunini. Samuti on täheldatud albiino isendeid. Kõhu pool on kergem. Tiiva- ja interemoraalsed membraanid on peaaegu karvadeta ja tumepruunid või mustad. Tragus on nüri ja keskmise kõrgusega. Nende kõrvad ei ulatu ettepoole lükates tavaliselt ninast mööda.Myotis lucifuguson väikeste kõrvade ja suurte tagajalgadega. Esi- ja tagajäsemetel on viis metapodiali. Tagajalal on varvastest mööda ulatuvad karvad.

Koljul on mõned eristavad omadused.Myotis lucifuguspuudub saggitaalne harja, sellel on lühendatud rostrum, 38 hammast ja otsaesine ülespoole suunatud profiil. Lisaks sellele on ajurada seljaga vaadates lamenenud ja alakujuline.



Myotis lucifugusei oma kalkaril kiilu ja tal on tagajala pikkuse suhtes lühike sääreluu (~ 55% sääreluu pikkusest).Myotis lucifuguspuuduvad koroidsed papillid ja volditud võrkkestad ning seetõttu pole silmade sära.(Nowak, 1994; Nowak, 1994; Fenton ja Barclay, 1980; Kurta, 1995; Nowak, 1994)

Myotis lucifuguskaalub 5–14 g. Pikkus varieerub vahemikus 60–102 mm ja tiibade siruulatus vahemikus 222–269 mm. Küünarvarre koos küünisega on 33–41 mm ja saba pikkus 28–65 mm. Tagajalg on 8–10 mm pikkune, kõrvad 11–15,5 mm ja tragus 7–9 mm. Väikesed pruunid nahkhiired lendavad kiirusega kuni 35 km / h ja keskmiselt 20 km / h. Emased on isastest suuremad, eriti talvel.(Fenton ja Barclay, 1980; Nowak, 1994; Wilson ja Ruff, 1999)

  • Muud füüsilised omadused
  • endotermiline
  • heterotermiline
  • kahepoolne sümmeetria
  • Seksuaalne dimorfism
  • emane suurem
  • Vahemiku mass
    5 kuni 14 g
    0,18 kuni 0,49 untsi
  • Vahemiku pikkus
    60 kuni 102 mm
    2,36 kuni 4,02 tolli
  • Keskmine pikkus
    87 mm
    3,43 tolli
  • Vahemiku tiibade siruulatus
    222 kuni 269 mm
    8,74–10,59 tolli
  • Keskmine ainevahetuse kiirus baasil
    0,051 vatti
    AnAge

Paljundamine

Paaritumine toimub täiskasvanud emaste ja täiskasvanud meeste vahel; alaealised isased saavad suguküpseks alles pärast esimest aastat. Paaritumine toimub kahes faasis: aktiivne ja passiivne. Aktiivses faasis on mõlemad partnerid ärkvel ja erksad. Passiivses faasis paarituvad aktiivsed isased mõlemast soost torbiididega; passiivse faasi paaritumine on umbes 35% homoseksuaalne. Paaritumine on juhuslik ja ebaselge. Aktiivses faasis naised paarituvad tavaliselt rohkem kui ühe isasega. Nii aktiivses kui ka passiivses faasipaarituses paarituvad isased mitme emasega.(Fenton ja Barclay, 1980; Wai-Ping ja Fenton, 1988)

  • Paaritumissüsteem
  • polügnandroosne (ebaselge)

Sulgumine hibernakulas toimub suve lõpus ja sügisel; madalama temperatuuri korral aktiivsus väheneb. Sülemitamine täidab sünnieelse funktsiooni ja näitab noortele sobivaid talveunekodasid. Juuli lõpus on hibernakulasse saabunud nahkhiired täiskasvanud isased ja emasloomad; emased ja alaealised ilmuvad augusti alguses. SülemM. lucifugusvõivad läbida suuri vahemaid, põhjustades eri piirkondade populatsioonide segunemist. Sülemisperioodil on väikesed pruunid nahkhiired vastuvõtlikud liigikaaslaste üleskutsetele.(Fenton ja Barclay, 1980; Schowalter, 1980)

Myotis lucifuguson paaritumise ajal suurenenud pararhinaalsed näärmed. Paaritumine toimub siis, kui isane kinnitab emase tagantpoolt. Isane võib emast selga hammustada. Naise võitluse korral võib mees emase kergendamiseks helistada kopulatsioonikõnele. Mehed seemendavad nii aktiivseid naisi kui ka torpeetavaid naisi. Väikesed pruunid nahkhiired viivitavad ovulatsiooni ja hoiavad seemnerakke umbes seitse kuud sügisel toimuvate kopulatsioonide ja kevadel viljastamise vahel. Kutsikad sünnivad ja kasvavad juunis ja juulis pärast 50–60-päevast tiinusperioodi. Naiste suurim energiavajadus tekib imetamise ajal ja raseduse lõpus. Emased kaotavad sünnitusele lähenedes hea termoregulatsiooni võime.(Fenton ja Barclay, 1980; Wai-Ping ja Fenton, 1988)

Tavaliselt riputavad nahkhiired pea maha; sünnitavad emased muudavad oma positsiooni vastupidiseks, nii et pea on üleval. Noored sünnivad interemoraalsesse membraani; aastas sünnib ainult üks noor. Poegade silmad ja kõrvad avanevad mõne tunni jooksul pärast sündi ja piimahambad on täielikult purunenud. Kutsikad peavad kinni hoidma emase rinnanibust, kasutades oma heitlehiseid, suuri pöidlaid ja tagajalgu. Noored hakkavad kuulma 2. päeval ja neil tekib 13. päeval täiskasvanu omaga sarnane kuulmistundlikkus. Ligikaudu 9.5. Päeval on poegadel võimalik termoregulatsioon ja kolme nädala pärast lennata.

Sõltumatus emast saabub siis, kui pojad hakkavad lendama ja muutuvad umbes 4-nädalaselt isemajandavaks. Ka täiskasvanute kehakaal saavutatakse umbes 4 nädala vanuselt. Spermatogenees algab mais ja lõpeb augustis.(Fenton ja Barclay, 1980)

  • Reproduktiivsed põhifunktsioonid
  • iteropaarne
  • hooajaline aretus
  • gonohoorne / gonokhoristlik / kahekohaline (sugud eraldi)
  • seksuaalne
  • viljastamine
  • elav
  • spermatosoidide säilitamine
  • hilinenud viljastamine
  • Aretusintervall
    Mõlemad sugupooled paarituvad rohkem kui üks kord aastas ja poegi aastas.
  • Paaritumis hooaeg
    Paaritumine algab aktiivses faasis augusti keskel ja jätkub kogu talve jooksul passiivses faasis.
  • Järglaste arv vahemikus
    1 kuni 2
  • Keskmine järglaste arv
    üks
  • Keskmine järglaste arv
    üks
    AnAge
  • Vahemiku tiinusperiood
    50 kuni 60 päeva
  • Range võõrutamise vanus
    21 kuni 28 päeva
  • Keskmine võõrutusvanus
    26 päeva
  • Keskmine aeg iseseisvumiseni
    4 nädalat
  • Keskmine vanus seksuaalse või reproduktiivse küpsuse ajal (naine)
    210 päeva
  • Keskmine vanus seksuaalse või reproduktiivse küpsuse ajal (naine)
    Sugu: naine
    210 päeva
    AnAge
  • Keskmine vanus sugulisel või reproduktiivsel küpsusel (mees)
    210 päeva
  • Keskmine vanus sugulisel või reproduktiivsel küpsusel (mees)
    Sugu: mees
    210 päeva
    AnAge

Emad imetavad oma poegi ja eristuvad teistest poegadest lõhna ja kutsete järgi. 18 kuni 21 päeva jooksul söövad kutsikad ainult emalt piima. Võõrutamine toimub umbes kolm nädalat; sel ajal löövad jäävhambad täielikult välja ja pojad hakkavad koos ema piimaga putukatest toituma. Pärast võõrutamist on poegade kehamass langenud, kui nad õpivad putukaid püüdma. Pole selge, kas emad toovad poegadele putukaid või aitavad neid jahti õpetada. Kuid paljud nais- / noorpaarid on koos kinni püütud, mis viitab sellele, et enne iseseisvumist on mõni juhendatava õppimise periood. Mehed ei mängi vanemlikus hoolduses mingit rolli.(Fenton ja Barclay, 1980)

  • Vanemate investeering
  • altritaalne
  • eelväetamine
    • varustamine
    • kaitsev
      • naissoost
  • eel koorumine / sünd
    • varustamine
      • naissoost
    • kaitsev
      • naissoost
  • enne võõrutamist / põgenemist
    • varustamine
      • naissoost
    • kaitsev
      • naissoost
  • iseseisvuseelne
    • varustamine
      • naissoost
    • kaitsev
      • naissoost

Eluiga / pikaealisus

EluigaM. lucifuguspikendab nende võime leida toitu ja asustada erinevaid rooste. Need omadused võimaldavad laiendada nende elupaika uutele aladele, kuid aitavad kaasa ka nende ellujäämisele.Myotis lucifuguselavad umbes 6–7 aastat ja elavad sageli kaugelt üle 10 aasta. Ontario kaguosast avastati 31-aastane mees. Tõendid näitavad, et isased kipuvad elama kauem kui naised. Suremus on suurim esimesel talvel, kui uutel poegadel on talveunestamise alguses tunduvalt väiksem kaal kui nende täiskasvanutel.(Fenton ja Barclay, 1980; Nowak, 1994)


kui palju kaalub mantakiir

  • Vahemiku eluiga
    Staatus: metsik
    31 (kõrge) aastat
  • Tüüpiline eluiga
    Staatus: metsik
    6–7 aastat
  • Keskmine eluiga
    Staatus: metsik
    6–7 aastat
  • Keskmine eluiga
    Staatus: vangistus
    30,0 aastat
    Max Plancki demograafiliste uuringute instituut

Käitumine

Väikesed pruunid nahkhiired on peamiselt öösel ja ilmuvad hämaruse ajal nende ööbimispaikadest. Esmane tegevus toimub umbes kaks või kolm tundi pärast hämarust ja sekundaarne tegevus võib ilmneda enne koidikut; enamik inimesi pöördub tagasi kella nelja-viie ajal hommikul. Need nahkhiired sisenevad tavaliselt päevasesse torporti. Talvisel ajal sõltub talveunerežiim kõrgusest ja roostide asukohast. Tavaliselt algab see septembri ja novembri vahel ning lõpeb märtsist maini. Noored püsivad sügisel kauem aktiivsed, et talveks püsida rasvavarusid.Myotis lucifugusei migreeri talveunerežiimide jaoks pikki vahemaid. Üksikisikud läbivad ainult kuni 100 miili. See liik ei näita territoriaalsust ööbimiskohtades ja ühe haugi kohta on teatatud suurtest kolooniatest, kus on koguni 300 000 nahkhiirt.(Barbour ja Davis, 1969; Cockrum, 1956; Nowak, 1994)

Talveunerežiimis läbivad väikesed pruunid nahkhiired korduvaid kehalisi perioode, mis kestavad 12–19 päeva, kuid võivad jääda torpeediks isegi 83 päeva. Talveunestamise lõpu signaalid hõlmavad piirkonna ilmastikutingimusi ja naabruses asuvate nahkhiirte erutust.(Fenton ja Barclay, 1980; Tuttle, 1991)

Väikesed pruunid nahkhiired muudavad oma kehatemperatuuri suuresti. Neid nahkhiiri saab ilma kahjustamata jahutada 6,5 ​​kraadini ja kuumutada temperatuurini 54 kraadi.Myotis lucifugusladestub 13 erinevat tüüpi pruuni rasva, mis võimaldab inimestel talveunest põhjustatud erutuse ajal tõhusalt ja kiiresti soojust toota.

Tursiops truncatus peidusvõib suurendada uriini kontsentratsiooni, et paremini vastu pidada veestressile madala õhuniiskusega ja piiratud veevarustusega keskkondades. Ainult see alamliik on teada, et seda teeb; enamik alamliikeM. lucifuguson halb võime reguleerida uriini kontsentratsiooni. Üldiselt,M. lucifuguselab tavaliselt vee vahetus läheduses.(Fenton ja Barclay, 1980; Tuttle, 1991)

Myotis lucifugusinvesteerib iga päev peibutamiseks palju aega. Inimesed kasutavad oma küüniseid karusnaha hooldamiseks ning keelt ja hambaid tiibamembraanide puhastamiseks.(Fenton ja Barclay, 1980)

  • Põhikäitumine
  • arboreaalne
  • troglofiilne
  • kärbsed
  • öine
  • hämarik
  • liikuv
  • istuv
  • talveunne
  • igapäevane torpor
  • Sotsiaalne
  • koloniaalne

Kodu vahemik

Väikesed pruunid nahkhiired läbivad päevakamarate ja toitumiskohtade vahel mitu kilomeetrit.(Nowak, 1994)

Suhtlus ja taju

Myotis lucifugustoodab sagedusmoduleeritud (FM) kõnesid 45 kHz, nende põhisagedus. Need kõned kestavad 1–5 millisekundit ja ulatuvad 80–40 kHz-ni. Reisilevade nahkhiired tekitavad tavaliselt 20 kõnet sekundis, et avastada saak ja esemed.(Fenton ja Barclay, 1980; Fenton ja Bell, 1979)

Myotis lucifugushoiatada teisi nahkhiiri, kellel pole kajakaja, kui nad lendavad söötmise ajal kokkupõrkekursusel. Nad väljastavad selle kõne, vähendades pühkimise kõne terminaliosa sageduse 25 kHz-le. Lisaks võivad nad ööbimiskohtade leidmiseks kasutada kajakõnesid, visuaalseid näpunäiteid, näiteks maamärke ja võimalikke keemilisi vihjeid; nad leiavad oma ööbimiskohad 180 miili kauguselt. Ema ja noor suhtlevad mõne keeruka häälitsuse kaudu. Häire- või hädaabikõnede kohta puudub teave.(Fenton ja Barclay, 1980; Kurta, 1995)

  • Suhtluskanalid
  • visuaalne
  • kombatav
  • akustiline
  • keemiline
  • Muud suhtlusrežiimid
  • feromoonid
  • Taju kanalid
  • visuaalne
  • kombatav
  • akustiline
  • ultraheli
  • kajalokatsioon
  • keemiline

Toiduharjumused

Myotis lucifuguson tõhus putukate kiskja, eriti kui putukad asuvad laikudes ja lähedal (umbes vähem kui üks meeter). Väikesed pruunid nahkhiired koos paljude teiste putuktoiduliste nahkhiirtega on oportunistlikud söötjad ja püüavad saaki õhust kullitamise ja noppimise taktikaga.Myotis lucifuguslendab rünnaku lõpu poole kiiremini, saagile lähenedes. Ujumise ajal hõljuvad need nahkhiired saagist umbes 30 cm kaugusel.Myotis lucifugustoitub tavaliselt putukaparvedest, säästes toidu otsimiseks aega ja energiat. Söötmisalade territoriaalkaitse kohta pole tõendeid, kuid inimesed pöörduvad tagasi piirkondadesse, kus neil on söötmine varem õnnestunud.Myotis lucifuguson putukate paigutusest lähtuvalt erinev selektiivsus. Suurtes paarituvate putukate salkades koondavad need nahkhiired toitumiseks ühte või kahte liiki, kuid putukate hajutamisel on väikesed pruunid nahkhiired vähem selektiivsed ja toituvad mitmest liigist. Imetavate emaste toidunõudlus suureneb ning tiined või imetavad emased valivad tavaliselt suuremad putukad kui isased või tiined. Tavaliselt toituvad need nahkhiired putukatest, kelle pikkus jääb vahemikku 3–10 mm. Need nahkhiired söövad tavaliselt poole oma kehakaalust öö jooksul (kui nad on aktiivsed) ja imetavad emased söövad ööpäevas umbes 110 protsenti oma kehakaalust.Myotis lucifugusnärib ja töötleb toitu suhteliselt kiiresti. Närimismäär on seitse lõuatsüklit sekundis ja toidul kulub esemete seedesüsteemist läbimiseks vaid 35–54 minutit.(Anthony ja Kunz, 1977; Belwood ja Fenton, 1976; Fenton ja Barclay, 1980; Ratcliffe ja Dawson, 2003; Wilson ja Ruff, 1999)


ameerika sigade ninaga skunk

Myotis lucifuguskasutab FM echolocation, allapoole pühkivaid impulsse 80 kuni 40 kHZ, mis kestavad 1 kuni 5 ms. Need lainepikkused tagavad 3–8 mm suuruse saagi avastamise kõrgeima kvaliteedi jaM. lucifugustarbib saaki keskmiselt 3–10 mm. Sama FM-kõnet kasutatakse nii lendavate kui ka statsionaarsete putukate leidmiseks. Nende kõne lähenemisfaasil on teine ​​ja kolmas harmooniline, kuid toitmise sumina ajal keskendub sagedus 47 kHz-le. Kõne tootmise määr saaki taga ajades on 200 kõnet sekundis.Myotis lucifugusväljastab maandumiskoha lähedale suure pulsiga korduva kõne.(Fenton ja Barclay, 1980; Anthony ja Kunz, 1977; Barbour ja Davis, 1969; Fenton ja Barclay, 1980; Fenton ja Bell, 1979; Ratcliffe ja Dawson, 2003; Wilson ja Ruff, 1999)

Myotis lucifuguspüüab vabalt lendavaid putukaid metsastunud aladel, põldudel ja vee kohal, kuid ka saagib putukaid veepinnal. Lennu ajal tabatud putukad võetakse vastu manöövrite abil. Enamik aktiivsust vee kohal toimub 1–2 m üle pinna ja putukad võetakse suu kaudu. Suurem osa söötmisest toimub umbes kaks tundi pärast pimedat.(Fenton ja Bell, 1979)

Väikesed pruunid nahkhiired toituvad suures osas veeputukatest. Midgesid on toidu peamine allikasM. lucifugus, kuid suur osa nende toidust pärineb teistest veeloomadest putukatest. Kui see on saadaval, mardikad on hõlpsasti tuvastatavad kajalokatsiooniga ja hõlpsasti tabatavad. Muude tarbitavate putukate hulka kuuluvad: kaadlikärbsed , koid , maikärbsed , lacewings ja aeg-ajalt sääsed .(Anthony ja Kunz, 1977; Fenton ja Barclay, 1980)

  • Esmane dieet
  • kiskja
    • putuktoiduline
  • Loomsed toidud
  • putukad

Röövimine

Kodukassid on nahkhiirte püüdmisel osavaks saanud, kuna inimeste elupaigad on tihedalt lähedal. Paljud kiskjad kasutavad ära nahkhiirte suurt kontsentratsiooni varjualustes. Kiskjad nagu martens ja kalurid kasutage ära nõrgad noored, kes langevad või talveunerežiimil olevad isikud, kes on hooldustegevusest kõrvale tõrjutud. Teised röövloomadM. lucifugushõlmama hiired , öökullid , nastikud , kullid , maod , kährikud , kodukassid ja teised väikesed kiskjad.(Fenton ja Barclay, 1980; Griffin, 1958)

  • Kiskjate vastased kohanemised
  • krüptiline

Ökosüsteemi rollid

Väikestel pruunidel nahkhiirtel on suur mõju putukate populatsioonidele nende ümber. Aktiivsed nahkhiired söövad öö jooksul poole oma kehakaalust ja imetavad emased söövad öö jooksul rohkem kui nende kehakaal. ÜksM. lucifugustarbib igal õhtul umbes 3–7 grammi putukaid.(Barbour ja Davis, 1969; Fenton ja Barclay, 1980; Wilson ja Ruff, 1999)

Paelussid ja ektoparasiidid nagu kirbud ,lestadja lutikad kannavad väikesed pruunid nahkhiired.(Barbour ja Davis, 1969; Fenton ja Barclay, 1980; Fenton ja Bell, 1979)

Kommensaal- / parasiitliigid
  • Paelussid
  • Kirbud
  • Lestad
  • Voodilutikad

Majanduslik tähtsus inimeste jaoks: positiivne

Selle liigi liikmeid on põhjalikult uuritud ja nad pakuvad teadlastele nahkhiirte mudelit, et testida ja uurida selle korra paljusid aspekte, sealhulgas kajamist, sotsiaalset käitumist, toitumist ja elupaikade kasutamist. Lisaks söövad väikesed pruunid nahkhiired kahjureid, mis levitavad haigusi, ja söövad põllumajandustooteid. Nad on ka inimeste elupaikade ümbruses sääskede ja muude kahjurite kiskjad.(Barbour ja Davis, 1969; Wilson ja Ruff, 1999)

  • Positiivne mõju
  • teadus ja haridus
  • kontrollib kahjurite populatsiooni

Majanduslik tähtsus inimestele: negatiivne

Myotis lucifuguson liigi arvukuse tõttu tõrjemeetmete eesmärk. Need nahkhiired asustavad pööninguid, katuseid, puid ja muid inimeste vahetus läheduses asuvaid alasid; seetõttu on majaomanikud kulutanud suuri summasid väljajuurimiseksM. lucifugusnendest piirkondadest. Marutaudi levik inimestele on äärmiselt madal ja ainult väike protsentM. lucifuguson haigusesse nakatunud. Kuigi marutaudi sisseM. lucifuguson madal, muud parasiidid nagu paelussid , kirbud ,lestadja lutikad on tavalised.(Fenton ja Barclay, 1980)

  • Negatiivsed mõjud
  • vigastab inimesi
    • hammustab või torkab
    • põhjustab inimestel haigusi
    • kannab inimeste haigusi
  • põhjustab või kannab koduloomade haigusi
  • leibkonna kahjur

Kaitse staatus

Myotis lucifugussellel ei ole erilist kaitsestaatust, kuna liiki on kogu Põhja-Ameerikas rohkesti. Need nahkhiired arenevad inimpopulatsiooni laienedes, kuna paljud nende ööbimiskohad on ehitatud inimeste poolt. Vaatamata üldisele arvukusele on mõnede populatsioonide arv vähenenud kontrollimeetmete ja rasvlahustuvate pestitsiidide kogunemise tõttu nende kehas.(Fenton ja Barclay, 1980; Kunz jt, 1977)

Põhja-Ameerika parasvöötme nahkhiiri ähvardab nüüd seenhaigus, mida nimetatakse valge nina sündroomiks. See haigus on alates 2007. aastast laastanud Põhja-Ameerika nahkhiirte populatsioone talveunestuskohtades.Geomyces destructans, kasvab kõige paremini külmades, niisketes tingimustes, mis on tüüpilised paljudele nahkhiirte hibernakuladele. Seen kasvab edasi ja mõnel juhul tungib talveunestunud nahkhiirte kehadesse ja tundub, et see põhjustab talveunest tulenevaid häireid, põhjustades oluliste ainevahetusressursside kurnavat kadu ja massilisi surmajuhtumeid. Mõnes talveunestuskohas on suremus olnud koguni 90%.(Cryan, 2010; Rahvuspargiteenistus, Wildlife Health Center, 2010)

Muud märkused

Alamliike on kuusM. lucifugus:M. l. Alascensis,M. l. kõige kallim,M. l. lucifugus,M. l. varjatud,M. l. PäevjaM. l. taga. Mitut neist alamliikidest peeti varem eraldi liikideks:M. l. varjatud,M. l. PäevjaM. l. kõige kallim.(Fenton ja Barclay, 1980; Hall, 1981)

Kaastöötajad

Tanya Dewey (toimetaja), Animal Agents.

Nancy Shefferly (toimetaja), loomade esindajad.

Aaron Havens (autor), Michigani Ülikool-Ann Arbor, Phil Myers (toimetaja, juhendaja), Michigani Ülikooli zooloogiamuuseum-Ann Arbor.

Enim Loomad

Loe loomaagentide kohta Lemniscomys barbarusest (harjatud triibuline rohuhiir)

Loe Saiga tatarica (saiga) kohta loomade esindajatelt

Loe Callosciurus prevostii (Prevosti orav) kohta loomaagentidest

Loe Incilius periglenes'ist loomaagentide kohta

Loe Makaira nigricanide (Blue Marlin) kohta loomaagentide kohta

Loe Aplodontia rufa (mägikobras) kohta Animal Agentsist